OVERTAR START: Knappe fire år etter at han ledet Brann til seriegull, inntar Mons Ivar Mjelde trenerstolen i Start.
Foto: Marit Hommedal  / SCANPIX
OVERTAR START: Knappe fire år etter at han ledet Brann til seriegull, inntar Mons Ivar Mjelde trenerstolen i Start. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Mjelde blir Start-trener

Har sin første trening med nye elever tirsdag.

Knappe fire år etter at han ledet Brann til seriegull, inntar Mons Ivar Mjelde trenerstolen i Start.

Hordalendingen leder sin første trening for de gulkledde tirsdag formiddag og sier til Starts nettsted at han gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Start har god historisk klang, og helt fra oppveksten min har laget vært forbundet med festfotball. Det skal bli svært spennende å jobbe i en slik klubb, sier Mjelde.

Han kommer fra 3. divisjonslaget Valestrand og har også vært innom Bryne siden han forlot Brann i 2008. For Start har han skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2015.

- For meg er det en tillitserklæring at Start har en langsiktig tankegang. De vil bygge opp noe. Det gjør meg bare enda mer interessert i oppgaven, fortsetter 43-åringen som blir Starts 15. hovedtrener på 16 år.

- At Start har hatt litt motgang pirrer meg bare enda mer. Brann lå også litt nede da jeg overtok dem, og det samme gjorde Bryne, sier han.

Knut Tørum trakk seg fra trenerjobben i sørlandsklubben 22. juni. Start uttaler at klubben er meget tilfreds med den nye løsningen.

- Mjelde har gode resultater som trener og er en ledertype både på og utenfor treningsfeltet. For oss har det vært viktig å finne en leder som deler våre verdier og som vi er sikre på at vi vil kunne jobbe godt sammen med over tid, sier daglig leder Sveinung Hovstad.

Start gjorde det søndag klart at Frode Fredriksen går tilbake til rollen som assistenttrener. Han har ledet laget siden Tørums avgang.

(NTB)