Mjelde: Brann bør selge Helstad

Brann-spiss Mons Ivar Mjelde mener salg av Thorstein Helstad til Leeds vil være bedre for klubbens økonomi enn en ny aksjeemisjon.

- Enkelte mener at det vil være galt å selge noen av spissene, men jeg ser ikke noe negativt i at Brann selger Thorstein. Brann har ikke likviditet til over vinteren, og klubben må ha inntekter, sier Mjelde til Bergensavisen.

Mjelde har større tro på spilleresalg som inntektskilde enn aksjeemisjon.

- Brann kan ikke be om mer penger hele tiden. Aksjene er jo blitt mindre og mindre verd, og det hele minner mer om veldedighet, sier Mjelde.

Både Azar Karadaz og Thorstein Helstad er aktuelle for Leeds etter at de nylig imponerte Premier League-klubben under et treningsopphold. Mjelde frykter ikke at Brann vil stå ribbet tilbake etter et spiss-salg.

- Dette er en del av gamet. Spillere blir solgt, og spillere blir erstattet. Slik jobber Rosenborg, og slik må også Brann gjøre det, sier Mjelde,

Brann-spissen mener klubben er best tjent med å selge en spiss. Mjelde tror Brann kan få rundt 40 millioner for landslagsspiss Helstad.

- Det ideelle hadde vært om de fikk nok penger for én av dem. Thorstein er den av dem som er kommet lengst, og det ser også ut som det er ham Leeds først og fremst vil ha, sier Mjelde.

(Dagbladet.no)