FIKK IKKE TILLIT: Trener Rune Skarsfjord har vært veldig tydelig på at han ikke ville prioritere Mjelde. Nå gir bergenseren seg som spiller i Brann.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FIKK IKKE TILLIT: Trener Rune Skarsfjord har vært veldig tydelig på at han ikke ville prioritere Mjelde. Nå gir bergenseren seg som spiller i Brann.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Mjelde ferdig i Brann

Mistet troen på å få spilletid i klubben.

(Dagbladet): Etter et halvt år med krangling og klar beskjed fra trener Rune Skarsfjord om at han ikke blir satset på i Brann, velger nå Erik Mjelde å takke for seg i Bergensklubben.

- Det er spilletid som betyr noe for fotballspillere. Jeg har etterhvert sett at avstanden inn på laget er lang og kommet til at jeg vil forsøke å finne meg en ny klubb, sier Mjelde til Branns nettsider.

Bergenseren har tidligere spilt for Sandefjord og blir stående med 102 kamper og 17 mål for Brann. Mjelde hadde kontrakt med klubben ut 2013-sesongen, men fikk altså beskjed allerede i november at han ikke ville få fornyet kontrakten og dermed også lite spilletid.

- Erik har i overensstemmelse med oss valgt å avslutte sin kontrakt med Brann. Erik har vært en god spiller og en verdsatt medarbeider for Brann, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til brann.no, og ønsker Mjelde lykke til videre.

Brann-trener Rune Skarsfjord forklarer den røffe beskjeden han ga Mjelde ifjor høst med at klubben har valgt å satse på yngre talenter, og at han forstår at Mjelde har behov for førstelagsfotball.

At saken har dratt ut så mye som et halvt år i tid, registrerer Skarsfjord på følgende måte:

— Det har kanskje vært en del støy utad om dette, og det hadde kanskje blitt mer støy i fortsettelsen her i Bergen. Det finnes lignende situasjoner i Tippeligaen uten at det har blitt noe sak ut av det, sier Skarsfjord til Bergensavisen.

Fem klubber
Veien videre er imidlertid ikke klar. Agent Stig Lillejord forteller at ham selv og Mjelde tok avgjørelsen for en uke siden, og valgte å be Brann om å terminere kontrakten.

- Kort fortalt er grunnlaget for dette at Erik har hatt en lang og tøff vinter, der han har trodd på at han skulle bli god nok for å få være med på laget. Samtidig har vi hatt henvendelser fra fem klubber som vi har takket nei til, sier Lillejord til Dagbladet.

Løse tråder
Dagbladet vet at både Start og Sogndal har vært interessert i Mjelde tidligere. Hvem som eventuelt sikrer seg Mjelde denne sesongen er likevel helt i det blå foreløpig.

- Nå nullstiller vi oss. Jeg har noen løse tråder som jeg forsøker å samle, og så får vi se om det tar to dager eller et par uker før ting er på plass. Når man er en attraktiv fotballspiller er det enklere å nullstille også, sier Lillejord.

- Gjør det jobben vanskeligere når serien starter allerede i kveld?

- Nei, det gjør det ikke. Jeg kan aldri tenke meg at noen klubber i Tippe- eller Adeccoligaen legger slike begrensninger på seg selv, sier Lillejord.

Ifølge BA er Mjelde allerede på vei til en medisinsk test på Åråsen
, da med en tanke på en overgang til Lillestrøm.

Brann sesongåpner hjemme mot Vålerenga i morgen. Naturlig nok uten Mjelde i troppen.