Mjelde forbanna etter tap: - Han var redd for å knekke beinet

Føler seg snytt etter VIF-seier.

• Start - VIF 2-3 (1-1)

(Dagbladet): VIF-duoen Deshorn Brown og Ghayas Zahid scoret hvert sitt mål og var delaktig i det meste for hovedstadslaget som vant 3-2 mot Start i Kristiansand.

Men det var innbytter Herman Stengel som sørget for seier med sin 3-2-scoring rett før slutt.

- Vi er gode de første 25 minuttene, men så faller prestasjonen litt. Jeg er fornøyd med å score, sier Zahid til TV 2.

- Det var deilig å se at vi scoret seiersmålet. Vi trenger flere seire som dette på bortebane i år, sier Zahid.

Starts Espen Børufsen og Matthías Vilhjálmsson snudde 0-1 til 2-1 i en god periode for sørlendingene - men det holdt ikke for hjemmelaget. VIF tok med seg alle tre poengene til Oslo topper for øyeblikket Tippeligaen.

Start-trener Mons Ivar Mjelde mener Start ble snytt for poeng av dommer Dag Vidar Hafsås. Treneren siktet til episoden rett før scoringa der VIFs Daniel Braaten kastet seg fram i duell med Start-keeper Håkon Opdal. Det hele endte med at ballen spratt ut til Stengel som scoret sikkert.

- Jeg snakket med Håkon (Opdal) etter kampen, og han sier han er redd Braaten skal brekke beinet hans der. Det skulle aldri vært mål, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

- Vålerenga var gode. De spilte med høyt tempo og var rett og slett gode. Det er vanskelig å vinne når vi slipper inn tre. Men vi hadde store sjanser. Og jeg mener det siste målet til VIF ikke skulle vært godkjent. Vi føler oss hardt straffet og vi er ikke effektive nok, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

VIF-trener Kjetil Rekdal kommenterer:

- Det er godt mulig (det skulle vært frispark). Jeg hadde neppe protestert hvis det ble blåst frispark. Men Daniel (Braaten) kan jo ikke forsvinne, sier Rekdal til TV 2.

Både Start (1-2-0) og VIF (2-1-0) sto uten tap i de tre første serierundene av årets Tippeliga, og det var tydelig at begge gikk for seier på Sør Arena.

- VIF er litt heldige som tar alle tre poengene. Start har styrt mye av spillet, oppsummerte TV 2-kommentator Egil Drillo Olsen.

Drømmestart Ghayas Zahid satte inn 1-0 til VIF før det var spilt i fire minutter i Kristiansand.

Deshorn Brown spilte en lur pasning på tvers til Zahid som dro seg fri på 16 meter. Midtbanespilleren var iskald og satte ballen i hjørnet bak en sjanseløs Start-keeper Håkon Opdal.

Begge lagene skapte sjanser i første omgang - og etter 30 minutter fikk Starts Espen Børufsen en kjempesjanse.

Start-spilleren fikk skyte fra 10-12 meter etter en flott 45 graders pasning, men Børufsen avsluttet rett på VIF-keeper Michael Langer.

3-2-MÅLET: Herman Stengel setter inn 3-2 til VIF etter 83 minutter. Foto: Bjørn Langsem
3-2-MÅLET: Herman Stengel setter inn 3-2 til VIF etter 83 minutter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Etter 43 minutter skulle Børufsen gjøre opp for missen.

Forsvareren Niklas Gunnarsson rotet i kommunikasjonen med keeper Langer og det utnyttet Børufsen som snappet ballen mellom de to VIF-spillerne og satte enkelt inn 1-1.

Til pause sto det 1-1 mellom lagene.

To raske Og 2. omgang startet med et smell. Først satte Starts Matthías Vilhjálmsson inn 1-1 etter 53 minutter. Angriperen fikk kontroll etter en langpasning i bakrommet. VIF-stopper Kjetil Wæhler klarte ikke stoppe islendingen som skjøt Start i ledelsen.

Men VIF slo raskt tilbake.

SCORET: Deshorn Brown scoret ett for VIF. Foto: Bjørn Langsem
SCORET: Deshorn Brown scoret ett for VIF. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Under to minutter etter at Start hadde snudde kampen var det Deshorn Browns tur til å finne veien til mål.

Spissen ble spilt fint igjennom av Zahid, og VIFs toppscorer pirket ballen i mål til 2-2. Dette var Browns tredje Tippeliga-mål denne sesongen og scoringa kom etter 55 minutter.

83 minutter var spilt da VIF-innbytter Herman Stengel fikset 3-2. Daniel Braaten gjorde forarbeidet og kranglet seg gjennom Start-forsvaret. På returen dukket Stengel opp og satte inn vinnermålet.

Dermed står VIF med tre seire på årets fire første kamper og Kjetil Rekdals mannskap har fått en strålende start på sesongen.

JUBLET - MEN: Starts Espen Børufsen jubler etter scoring. Foto: Bjørn Langsem
JUBLET - MEN: Starts Espen Børufsen jubler etter scoring. Foto: Bjørn Langsem Vis mer