Mjelde ga spillerne ferie etter seier: - Det fortjener de

Vilhjálmsson-dobbel senket Sandnes Ulf.

• Sandnes Ulf - Start 1-2

(Dagbladet): Mathias Vilhjálmssons to første Tippeliga-scoringer for sesongen var nok til å senke Sandnes Ulf.

Bunnoppgjøret fikk likevel en dramatisk avslutning, etter at Diego Rubio ga hjemmelaget fornyet håp med en drømmescoring på tampen.

I sluttminuttene jaktet hjemmelaget en utligning, men Mons Ivar Mjeldes menn holdt unna og kan derfor ta tre fortjente poeng med seg på reisen hjem til Kristiansand.

- Jeg føler vi har noen gode sjanser til å punktere kampen helt, men jeg er ekstremt godt fornøyd med innsatsen som legges ned og at vi tar tre nye poeng, sier Mjelde i et intervju med C More etter kampen.

Start-treneren avslørte også at han umiddelbart etter oppgjøret ga spillerne en kort, men deilig ferie.

- De får fri til tirsdag. Så kan de være med familien i det fine været i stedet. Det fortjener de etter den gode innsatsen de la ned her i dag.

Pangstart Start kom til Sandnes med et ønske om å bygge videre på 3-1-seieren over Lillestrøm i forrige serierunde. Med på reisen til Norges sjuende største by, var derimot ikke to av dét oppgjørets største helter: Zlatko Tripic (karantene) og Espen Hoff (skadet).

Det åpnet opp en mulighet for den tidligere Donn-spilleren Alexander Lind. 25-åringen startet sin aller første Tippeliga-kamp, i tospann med Mathias Vilhjálmsson på topp.

Etter bare tre minutter, viste også duoen seg tilliten verdig. Først presset Lind Sandnes Ulf-forsvarer Kenneth Sola til å gi et hjørnespark. Så stanget Vilhjálmsson ballen i mål, etter en perfekt slått dødball av Espen Børufsen.

Doblet ledelsen En kanonstart for Start. En gigantisk kalddusj for et revansjesugent hjemmelag.

Og det skulle raskt bli verre for Asle Andersens lyseblå menn. Bare drøye 14 minutter var spilt da Vilhjálmsson viste seg fram igjen.

Nok engang var Børufsen servitør, mens islendingen knuste Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik i lufta, før han styrte inn årets andre Tippeliga-mål med hodet.

Tafatt hjemmelag På sidelinjen sto Start-trener Mons Ivar Mjelde og manet disiplene sine til å holde trykket oppe.

Et trykk som gjorde at Sandnes Ulf-spillerne virket veldig tafatte.

Helt siden opprykket i 2011, har laget vært kjent for sitt solide og oppofrende kollektiv. Mot Start løp spillerne i stedet én og én. Etter hvert som bortelaget skapte den ene sjansen etter den andre, virket det som Sandnes Ulf-gutta mistet troen på at de i det hele tatt hadde en sjanse.

Rubios perle Etter hvilen var det likevel en litt annen Sandnes Ulf-utgave som entret banen. Start ga fra seg deler av initiativet. Det gjorde at hjemmelaget så ut som et Tippeliga-lag igjen.

Sandnes Ulf slet imidlertid med å skape målsjanser. Samtidig var Start farlige på kontringer. Spesielt ved lynraske Ernest Asante.

Derfor var det ikke unaturlig at Diego Rubio og hans lagkamerater reduserte gjennom et langskudd.

Klokka tikket mot 80 minutter da Sandnes Ulf fikk frispark cirka 30 meter fra Håkon Opdals mål. Ingen stor mulighet i utgangspunktet, men da Rubio klemte til - stoppet ikke kula før den lå klistret i nettaket.

Scoringen ga vertene fornyet håp. På overtid fikk Rubio også en ny sjanse på frispark. Denne gang enda nærmere mål.

Forsøket fra chileneren var godt, men Opdal reddet skuddet - og dermed også seieren.

- Vi skapte for lite. Jeg er langt ifra fornøyd. Vi var svært nær å få 2-2, så vi får bare ta med oss at vi viste moral og vilje helt til slutt, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til C More.

VANT: Start tok en sterk seier på bortebane. Etterpå fikk de beskjed om å nyte finværet sammen med familie og venner.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
VANT: Start tok en sterk seier på bortebane. Etterpå fikk de beskjed om å nyte finværet sammen med familie og venner. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer