Mjelde glad for å bli kvitt Brann-stjerner

- Nå setter spillerne laget foran seg selv.

(Dagbladet.no): Mange lurte på om Brann solgte seg ut av gullkampen i sommer da Bengt Sæternes, Ardian Gashi, Trond Fredrik Ludvigsen og Helge Haugen forsvant ut portene på Brann Stadion.


Etter årsbeste på bortebane i Drammen i går, prates det derimot igjen om gull i Bergen.

Og trener Mons Ivar Mjelde tror utrenskingen gjør at Brann nå kan unngå en ny sprekk som i fjor.

- Alt ligger til rette

- Jeg kan aldri garantere at vi ikke sprekker en gang til, men jeg tror ikke vi vil oppleve det. Alt ligger til rette for at vi ikke kommer til å bevege oss ned i de dype dalene, sier Mjelde til Bergens Tidende.

Spesielt Sæternes og Gashi var misfornøyd med hvordan Mjelde disponerte laget.

- Nå har vi en stall som setter laget foran seg selv. Å ha en harmonisk stall er viktigere enn folk tror. Alle kan ikke spille alt, og det må spillerne forstå, sier Mjelde.

Klar tale

HARMONISK GJENG: Brann-trener Mons Ivar Mjelde mener Brann er bedre rustet nå etter å ha solgt unna misfornøyde, profilerte spillere i sommer. Foto: Sara Johannesen/SCANPIX
HARMONISK GJENG: Brann-trener Mons Ivar Mjelde mener Brann er bedre rustet nå etter å ha solgt unna misfornøyde, profilerte spillere i sommer. Foto: Sara Johannesen/SCANPIX Vis mer

Harmonien gjør også treningsarbeidet lettere ifølge Brann-sjefen.

- Folk som ikke er motivert til å prestere i treningshverdagen vil heller ikke prestere i kamp, er beskjeden fra Brann-sjefen.