Mjelde-grepene som har gitt Start suksess

- Har blitt inspirert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Se videointervju med Mons Ivar Mjelde og Matthias Vilhjalmsson øverst i saken.

ISACHSEN STADION (Dagbladet): Start har blitt tippet en tøff kamp mot nedrykk denne sesongen. Grunnen er klubbens anstrengte økonomiske situasjon. Et budsjettkutt på åtte milloner kroner førte til at flere av Starts beste spillere ble solgt fra klubben i vinter.

Det har gjort arbeidsforholdene vanskelige for lagets trenerapparat og gjenværende spillere. Nå forteller Mons Ivar Mjelde hvordan han likevel har klart å gjøre Start så gode at sørlendingene er ubeseira etter sesongens tre første kamper

- Vi har trent mer enn tidligere. Og jeg synes vi har vært flinkere i forsvarsspillet vårt. Til nå har vi slippet inn ett mål i snitt, i fjor var det to. Det er klart at det er nøkkelen til et bedre angrepsspill og nøkkelen til å ta tre poeng, sier Mjelde til Dagbladet.

Skryter av Berg Samtidig roser Mjelde sin nye assistent, Odd Berg. 63-åringen kom fra Molde i januar, og har hatt en positiv innflytelse på både Mjelde og spillerne.

- Han har inspirert meg og han har tatt med seg noen idéer derfra, sier Mjelde og fortsetter:

- Vi jobber hver dag for å bli bedre. Gutta er en kjempegjeng å trene. Vi har hatt mange utskiftninger, med flere rutinerte spillere som har forsvunnet ut, men vi fortsetter å jobbe hardt. Så langt er vi ubeseira og det er godt.

Målet for 2015 Etter 1-1 borte mot Mjøndalen lørdag, er fokuset nå rettet mot cupen og tirsdagens oppgjør mot 3. divisjonslaget Vigør. Bare tre dager senere venter imidlertid en ny, tøff eliteseriekamp mot Vålerenga.

Det blir et oppgjør mellom to av Tippeligaens formlag - men Mjelde er nøktern og tar ikke på noen som helst måte av etter den gode sesongstarten. Om laget klarer å berge plassen i divisjonen, vil treneren være fornøyd.

- Etter alt vi har vært gjennom, er det helt klart målet. Det vil være et bra stykke arbeid av både spillerne og oss rundt, sier Mjelde.

Lørdag kunne han fornøyd konstatere at Starts spydspiss Matthias Vilhjalmsson også åpnet scoringskontoen.

- Det var deilig. Det er deilig for en spiss å komme i gang tidlig. Det var viktig, sier Vilhjalmsson til Dagbladet.

Og nå ønsker islendingen å fortsette trenden utover sesongen.

- En Tippeliga-spiss bør score tosifret antall mål. Hvis ikke kan han ikke være fornøyd, det gjelder også for meg, sier Vilhjalmsson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer