Mjelde inn på A-laget

Mons Ivar Mjelde blir assistent på Branns A-lag. - Spillerne kan ha godt av å se andre ansikter enn mitt, sier Teitur Thordarson.

Mjelde er ansatt som trener for Branns U-lag. Nå går han inn i trenerteamet rundt A-laget sammen med Thordarson og Tor Todesen - i alle fall fram til kampen mot Start førstkommende onsdag.

Det er ennå usikkert om den tidligere Brann-spissen fortsetter som A-lagstrener etter Start-kampen.

- For meg finnes det to alternativer. Den ene er at jeg har to gruppetreninger med a-laget i uken pluss jobben som U-lagstrener. Den andre er at jeg blir værende rundt a-laget ut sesongen og at andre tar over U-laget sier Mjelde til Bergens Tidende.

Problemet er at Mjelde stortrives som trener for framtidens Brann-spillere og nødig vil gi slipp på talentene på U-laget før han vet at de er i gode hender. Når det gjelder rollen som tredjemann i trenerteamet på A-laget, demper Mjelde dramatikken rundt dette:

- Dette er en løsning som er ønsket fra spillerne, Teitur og styret og stell i klubben.

Teitur Thordarson er også glad for å få med seg sin tidligere elev på treninger og på benken mot Start onsdag.

- Mons Ivar kjenner de yngre spillerne godt som trener for U-laget. Han kjenner også de eldre spillerne fra den tiden han selv spilte. Mons Ivar kan gjøre en jobb treningsmessig og mentalt overfor spillerne. De kan ha godt av å se andre ansikter enn mitt, sier Thordarson.

Brann reduserer også antallet spillere som trener med A-laget.

- Vi kommer også til å benytte oss av Per-Ove Ludvigsen erfaring. Håpet er at endringene vil ha en psykologisk effekt på spillerne, sier Thordarson.

(Dagbladet.no)