Mjelde innrømmer at Brann sliter

Har bare vunnet to ganger i vinter - nytt tap mot Viking søndag.

(Dagbladet.no) To uker før Tippeligaen begynner erkjenner Mons Ivar Mjelde omsider at alt ikke er som det skal være i Brann. Bergens stolthet har slitt tungt i hele vinter, og har bare slått lilleputtene Haugesund (2-1) og San Pedro Pinatar (2-0) i treningskampene.

Samtidig mistet de nettopp viktige Ragnvald Soma til Viking, mens midtbanesjef Martin Andresen stort sett er skadet hele tida.

Mjelde holder Brann - oppsiktsvekkende nok - som favoritt til å vinne serien i år, men i dag måtte han se at laget hans gikk på en ny smell. Viking var klart best i Stavanger og vant komfortabelt 2-0.

- Det er ingen tvil om at utfordringene står i kø. Vi har nok å jobbe med framover, innrømmer Mjelde overfor Bergens Tidende.

Vikings 1-0-mål var en stor keepertabbe av Håkon Opdal. Brann-keeperen har fått mye pepper for sine blemmer mellom stengene, men sto sin mest stabile sesong noensinne i fjor.

I kveld var det tilbake til gamle synder.

Toni Nhleko raget høyest på et innlegg og headet løst mot mål. Opdal kastet seg ned for å plukke opp ballen, men feilberegnet totalt, og ballen spratt over ham. Da hjalp det så lite at Brann-keeperen la seg flat etter tabben.

- Min feil, ingen tvil. Jeg feilberegnet spretten på ballen, den gikk høyere enn jeg hadde trodd. Slike feil håper du alltid å slippe, og jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv, sier han til Bergens Tidende.

BRANN SLITER: To uker før seriestart er det liten grunn til optimisme i Bergen. I kveld påførte Alexander Ødegaard og Viking Brann nok et nederlag. Foto: SCANPIX
BRANN SLITER: To uker før seriestart er det liten grunn til optimisme i Bergen. I kveld påførte Alexander Ødegaard og Viking Brann nok et nederlag. Foto: SCANPIX Vis mer

Vikings siste mål ble scoret av Alexander Gabrielsen.