Mjelde klamrer seg til håpet

Men Brann på vei ut av Champions League.

Brann - Marseille 0-1

(Dagbladet.no): Det har skjedd norske fotballmirakler i Marseille før, men sjansene for at Brann utretter et nytt om to uker er i beste fall mikroskopiske.

0-1 på hjemmebane etter Benoit Cheyrous frekke hælflikk betyr at Brann er nødt til å vinne på Stade Vélodrome. Det er en oppgave bare de aller største optimistene tror rødtrøyene er kapable til å klare for øyeblikket.

Én av dem heter Mons Ivar Mjelde - som tross alt fant en del lyspunkter å ta med seg til returkampen.

- Vi får et billig mål mot oss, og løser den situasjonen dårlig. Da er det symptomatisk at de utnytter den feilen vi gjør. Men ellers ser det mye bedre ut defensivt enn det har gjort på lenge. Selvsagt går det ut over det offensive, men vi møter et godt lag, og jeg er imponert over spillerne, sier Mjelde til Viasat 4.

Skapte knapt sjanser

Men selv Brann hevet seg noen helt nødvendige hakk fra de begredelige prestasjonene i Tippeligaen, og tidvis viste lovende takter, sleit de fælt med å skape målsjanser.

I kveld kom den første 20 minutter før slutt.

AVGJØRELSEN: Fem minutter før pause scoret Cheyrou for Marseille etter glimrende forspill av Ben Arfa. Brann greide aldri å svare - og har et svært vanskelig utgangspunkt foran returkampen om to uker. Foto: SCANPIX
AVGJØRELSEN: Fem minutter før pause scoret Cheyrou for Marseille etter glimrende forspill av Ben Arfa. Brann greide aldri å svare - og har et svært vanskelig utgangspunkt foran returkampen om to uker. Foto: SCANPIX Vis mer

Azar Karadas kom seg foran oppasser Ronald Zubar inne i feltet, Bjørn Dahls innlegg var som skapt for en stupheading, men Karadas bommet praktisk talt på ballen.

Samme mann headet over da keeper var utspilt tre minutter før slutt, innbytter Petter Vaagan Moen skrudde et frispark på oversiden av tverliggeren på overtid, og det var det.

- Vi blir for stasjonære. Vi ser når Marseille er i angrep, det er mer trøkk i bakrom, større bevegelse og fart i beina. Slik som kampen utviklet seg var det viktig at de ikke fikk mål nummer to. 0-1 gir oss i hvert fall en mulighet når vi reiser nedover, sier Mjelde.

Fikk for lite innlegg

Da må i så fall Azar Karadas og Njogu Djemba-Nyrén få langt flere innlegg å jobbe med enn de gjorde i kveld. For ingen av Brann-spissene er i nærheten av å utgjøre den samme bakromstrusselen som Thorstein Helstad, og Brann ble lette å forsvare seg mot.

- Vi ønsker flere innlegg fra kant enn det var i dag, sier Karadas til Viasat 4.

- Det var en tøff kamp, Marseille er et godt lag. Vi sleit med å skape sjanser. Dette er ikke et altfor godt resultat for oss, for å si det sånn.

Brann må klare seg med den samme gjengen som spilte i dag - en gjeng som tross alt hevet seg, slik Mons Ivar Mjelde hadde forventet.

Mjelde klamrer seg til håpet

Islandske Birkir Mar Sævarsson var et friskt pust på høyrekanten, Erik Huseklepp det samme på motsatt kant, og Brann-forsvaret framsto langt mer kompaktE enn de har gjort den siste tiden.

- Vi må være smarte, og være i enda bedre slag og form om 14 dager, sier Mjelde.

Ben Arfa-magi

Samtidig bør han kanskje legge en strategi for å stoppe Hatem Ben Arfa. Den fotrappe og teknisk briljante kantspilleren driblet Brann-spillerne når han gadd, som ved 0-1-målet:

Først dro han vekk Erik Huseklepp. Deretter rykket han fra Erlend Hanstveit, før han la inn til Cheyrou, som flikket ballen i lengste hjørne med hælen.

Slike enkeltmannsprestasjoner var den store forskjellen på lagene. Mye skal skje i løpet av to uker om det skal bli noe annerledes i returoppgjørnet.

<B>TRAFF TVERLIGGEREN:</B> Petter Vaagan Moen var nær utlikning med dette frisparket like før slutt.