Mjelde krever oppvaskmøte

Mons Ivar Mjelde er lei av at Brann-spillerne svinger i prestasjonene. Nå vil han ha et oppvaskmøte med spillerne.

BERGEN (Dagbladet): Brann-trener Mjelde vil ta en alvorsprat med spillerne etter gårsdagens tap for Bodø/Glimt. Mjelde så laget sitt ligge under 1- 3 ved pause, for så å kjempe seg tilbake i kampen i de siste 45.

-  Sånn kan vi ikke ha det. Jeg må ta en prat med dem. Spillerne kan ikke tillate seg å være så mentalt slappe som de var i perioder i dag, og dette er noe vi er nødt til å snakke ut om, sier Mjelde.

-  Irriterer fryktelig

Etter en sterk borteseier mot Aalesund, kom nesten 13 000 til Brann stadion for å være med og hente tre greie poeng mot Glimt. Slik skulle det ikke gå. For selv om det så lovende ut da Paul Scharner dundret inn 1- 0 før fem minutter var spilt - Brann-spillerne hadde glemt en tippeligalekse:

Bodø/Glimt er et lag som ikke bør få enkle kontringer.

I går scoret Ola Haldorsens menn på sine tre første forsøk. Og dermed var det temperatur i Brann-garderoben i pausen.

-  Da sa jeg fra, ja. Og du får ikke vite ordene jeg brukte - jeg tror det er best sånn. Men den irriterer meg fryktelig fortsatt, den førsteomgangen, sier Mjelde.

Slurvete

 STRAFFESPARK:  Her felles banens bestemann, Trond Fredrik Ludvigsen, av Ragnvald Soma. Straffesparket ble satt inn av Håvard Sakariassen etter 22 minutter. Det er allerede uro i Bergensklubben. Foto: Liv-Randi Lind
STRAFFESPARK: Her felles banens bestemann, Trond Fredrik Ludvigsen, av Ragnvald Soma. Straffesparket ble satt inn av Håvard Sakariassen etter 22 minutter. Det er allerede uro i Bergensklubben. Foto: Liv-Randi Lind Vis mer

Kjeftbruken hjalp tydeligvis, for hjemmelaget kom ut med en helt annen vilje. Og den lagmoralen hadde de fortjent å få poeng for.

-  Hadde vi satt noen flere sjanser, så hadde vi ikke snakket om problemene i Brann. Da hadde jeg stått her og snakket om gode innlegg i stedet, sier Raymond Kvisvik.

Martin Andresen mente nettopp slurvete innlegg var noe av det som ødela i førsteomgangen. Dessuten føler han Brann var for dårlig til å utnytte at Glimt-spillerne - spesielt Runar Berg og Trond Fredrik Ludvigsen - hang igjen når Brann var i angrep.

Juksa defensivt

-  Spesielt de to juksa defensivt. Med det mener jeg at når vi slurva, og Glimt brøt, så lå de to igjen. De var allerede klare for kontring. Dette overtallet utnyttet vi ikke i det hele tatt, sier Andresen.

-  Dessuten var vi altfor lite fandenivoldske i første omgang. Etter pause lyktes vi bedre, og det kommer av at vi jobbet bedre.

Han svarer slik når Dagbladet spør om Branns prestasjoner de første serierundene er et topplag verdig:

-  Vi er for ustabile. Og vi må forbedre oss defensivt, og mentalt. Hvor lang tid det tar, det vet jeg ikke. Men vi har en jobb å gjøre.

Glimt stengte døra

Bodø/Glimt smekket igjen garderobedøra etter kampen, og utenfor sto en Securitas-vakt og passet på. Etter hvert kom Ola Haldorsen ut.

-  Vi har vært gode i alle kamper, bortsett fra mot Odd Grenland. Vi viste mot Brann at vi kan ta poeng på de fleste arenaer, og det overrasker ikke meg.

-  Kommer Glimt til å rykke ned?

-  Nei!

IRRITERT: Mons Ivar Mjelde var fryktelig irritert over Branns førsteomgang.