Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mjelde lover RBK tøff kamp om titlene

- Motivasjonen er på topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Mons Ivar Mjelde er stridsklar dagen etter at gullet glapp. Etter dagens Brann-trening på Nymark lover han ny kamp om serietittelen i kommende sesonger.

- Alt i alt har RBK vært dyktigere og heldigere i år. Men jeg kan love deg at motivasjonen er på topp hos oss. Jeg har en voldsom drivkraft for å utvikle dette laget videre, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Knallhard kamp

I likhet med Kjetil Rekdal, tror heller ikke Mjelde på en ny gullæra med en endeløs rekke Rosenborg-mesterskap.

- Jeg tror Tippeligaen vil være slik den har vært de siste par årene. Det vil bli en knallhard kamp om gullet i årene framover, for i dag konkurrerer vi på mye mer like vilkår. Mange klubber har fått bedre økonomi, og det satses overalt i Norge. Det bygges nye arenaer, som tilfører mer penger, og som igjen gjør at interessen blir større.

Og han sender følgende advarsel nordover til Trondheim:

- Det er mange flere enn RBK som vil stille et slagkraftig lag til neste år.

Fokus på sølvet

LOVER REVANSJ: Brann-spillerne måtte se gullet glippe i går, men Mons Ivar Mjelde lover trønderne knallhard kamp om gullet de kommende sesongene. Foto: Scanpix
LOVER REVANSJ: Brann-spillerne måtte se gullet glippe i går, men Mons Ivar Mjelde lover trønderne knallhard kamp om gullet de kommende sesongene. Foto: Scanpix Vis mer

Sesongen er på ingen måte over for Brann. Nå handler det om å sikre andreplassen på tabellen. Om Lillestrøm slår Tromsø i kveld, er det bare to poeng som skiller Brann og LSK.

- Vi må ha fokus, det er utrolig viktig for oss å ta andreplassen. Det er viktig for klubben, spillerne, meg og byen at når vi nå ikke klarer gull, så skal vi ihvertfall klare det nest beste, sier Brann-treneren.

Han har også en teori om hva som har vært annerledes i høst i forhold til den fantastiske vårsesongen, der laget hadde en solid ledelse på de andre lagene.

- Når vi var i flytsonen i vår, var vi flinkere til å tenke: «Hver kamp, hver trening». Jeg tror det henger sammen med at det da er så lenge til sesongen er over. Nå mot slutten har man kanskje bare gått og ventet på neste kamp, og resultatene blir dårligere når vi ikke klarer å ta en kamp om gangen, ikke klarer å prestere hver gang på trening.

- Mangelen på stabilitet har felt oss, sier Mons Ivar Mjelde.

image: Mjelde lover RBK tøff kamp om titlene
KLAR TIL NYE SLAG: Mons Ivar Mjelde tror Tippeligaen blir like jevn i årene som kommer.