MÅ HA DISPENSJON: Mons Ivar Mjelde mangler den nødvendige Uefa-lisensen som kreves for å være trener i Tippeligaen. Derfor må han ha dispensasjon for å lede Start.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
MÅ HA DISPENSJON: Mons Ivar Mjelde mangler den nødvendige Uefa-lisensen som kreves for å være trener i Tippeligaen. Derfor må han ha dispensasjon for å lede Start.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Mjelde mangler UEFA-lisens

Trenger dispensasjon for for å trene Start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Start må få dispensasjon fra Norges Fotballforbund for å kunne ha Mons Ivar Mjelde som trener. Han mangler nemlig UEFA Pro-lisens, skriver Bergensavisen.

- I utgangspunktet var det slutt på å gi dispensasjoner i 2009, siden såpass mange har tatt den. Det er ingen tvil om at Mjelde, med sin erfaring, er kvalifisert til å lede et lag i eliteserien. Men man skal ha den lisensen også, sier Dag Riisnæs, som er ansvarlig for trenerutdanningen i NFF, til BA.

I sør ser man ikke manglende trenerlisens som noe problem.

-  Dette er overhodet ikke noe problem for oss. Vi var i den samme situasjonen med Knut Kjartan Tørum, som tok det etter at han ble Start-trener, sier sportslig admistrativ leder i Start, Rune Jakobsen, til BA.

Ifølge lokalavisen vil Mjelde etter alt å dømme få dispensasjon til å lede Start.

I fjor ble Tom Gulbrandsen nektet å ha treneransvaret for Hønefoss, selv om har hadde over 300 eliteseriekamper i norsk fotball. Det løste Ringerike-laget med å hente inn veteranen Reidar Vågnes. Totalt har 75 trenere den høyeste trenerutdannelsen i Norge.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer