Mjelde ny trener i Brann

Brann satser på Mons Ivar Mjelde, og Tor Thodesen trekker seg som følge av valget.

Hva synes du om trenervalget?

Egentlig ønsket spillerne at Brann skulle ansette en trener utenfra, men den siste uka har flere av de sentrale spillerne endret standpunkt. Det gjorde valget enklere for Brann-styret.

Brann-veteran Geirmund Brendesæter føler at spillerne har blitt lyttet til i avgjørelsen og han har stor tro på Mons Ivar Mjelde.

- Jeg tror det var mange av spillerne som hadde håpet på en løsning med Tor og Mons Ivar. Det er beklagelig at Tor ikke fortsetter, sier backen til Dagbladet.no.

Det er Mjelde og Thodesen som har hatt ansvaret for Brann-treningene den siste tida, og spillerne har allerede fått skissert et opplegg. Brendesæter synes det ser lovede ut.

- Det er godt at trenerspørsmålet er løst nå. Vi spiller vår første treningskamp på lørdag, og det er en fordel at hovedtreneren er på plass da og tar ut sesongens første startellever.

Ville ha begge

- Vi ønsket i utgangspunktet at Tor Thodesen og Mons Ivar Mjelde skulle dele trener ansvaret, men en av dem måtte ha det avgjørende ordet og vi mente at Mjelde burde ha det, sier sportslig leder Per Ove Ludvigsen til klubbens hjemmeside.

- Som en følge av dette ønsker ikke Tor å være med oss lenger. Vi brukte lang tid på å prøve å få ham til å skifte mening, uten å lykkes, konstaterer Ludvigsen.

Tidligere Brann-spiller er fornøyd etter at han tok steget opp fra assistent- til hovedtrener.

- Jeg har jo signalisert at jeg håpet å få jobben, og er selvfølgelig glad for sjansen, sier Mjelde.

Han beklager at Thodesen trekker seg, og sier han samarbeidet godt med ham på Stadion. Nå ser han i stedet framover.

- Jeg har mine tanker om hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre tingene. Jeg vil videreføre linjen i har lagt oss på de siste ukene, men vil selvfølgelig ta tak i en del andre ting nå som jeg har fått jobben, sier den nyansatte trener til bergensklubbens internettside.

Skuffet

Tor Thodesen har vært i Brann i tre år, men ville ikke fortsette da styret kom med avgjørelsen om trenerspørsmålet.

- Det var sånn det måtte bli, sier en skuffet Thodesen.

Den tidligere assistenten er ikke fornøyd med tilbudet han fikk.

- På dette tidspunktet i min karriere kan jeg ikke akseptere en slik rolle jeg var forespeilet, sier Tor.

Han sier at Mjelde er en kjempekar, og Thodesen ønsker den nyansatte treneren lykke til.Hva synes du om trenervalget?

NY TRENER: Mons Ivar Mjelde tar over etter at Teitur Thordarsson ga seg.
BEGGE BORTE: Først forsvant hovedtrener Teitur Thordarsson, og da Mjelde ble klar forsvant også assistenttrener Tor Thodesen.