Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea vant 3-1 mot Arsenal

Mjelde og Thorisdottir vant FA-cupen

Chelsea sikret FA-cuptittelen med seier over Arsenal.

TO NORDMENN: Både Maren Mjelde og Maria Thorisdottir var på banen da Chelsea vant 3-1 mot Arsenal i finalen av FA Cupen. Foto: Dave Shopland/ FA / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
TO NORDMENN: Både Maren Mjelde og Maria Thorisdottir var på banen da Chelsea vant 3-1 mot Arsenal i finalen av FA Cupen. Foto: Dave Shopland/ FA / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Mjelde spilte fra start i Chelseas bakre treer foran 45.000 tilskuere, mens Maria Thorisdottir måtte ta plass på benken etter å ha spilt i mesterligasemifinalen mot Wolfsburg. Jonna Andersson, som ikke var spilleberettiget i den kampen, kom inn i laget igjen.

Begge lag hadde gode sjanser i første omgang, men det var målløst ved pause.

Bachmann endret på det med et skudd i krysset i det 48. minutt. Arsenal svarte med et par gode sjanser, men et Bachmann-skudd som endret retning doblet i stedet Chelseas ledelse.

Vivianne Miedema skapte ny spenning med sin redusering, men Fran Kirby svarte nesten umiddelbart med 3-1-målet som gjorde Chelsea til mester.

Kirby, som er kåret til årets spiller i engelsk kvinnefotball, scoret finalens flotteste mål med en avslutning som skrudde inn.

Chelsea er FA-cupmester for annen gang. Lagkaptein Katie Chapman har vunnet turneringen for 10. gang.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media