Mjelde raste etter straffespark: - Det er grusomt, det er forferdelig

Men Start slo tilbake etter Odds omdiskuterte straffespark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odd - Start 3-3 (3-1)

(Dagbladet): For Odd handlet kveldens kamp om å holde følge med tetlagene i Tippeligaen, mens Start på sin side sårt trenger poeng for å få et pusterom ned til lagene i bunnen av tabellen.

Og Start har ikke hatt det så verst på turene til Skien i Tippeligaen de siste sesongene. To av tre bortekamper mot Odd har endt med seier.

Men det skulle bli en tung start på jobb for bortelaget som fikk et omdiskutert straffespark mot seg etter en halvtime. Noen minutter seinere lå laget fra Kristiansand under med to mål.

Det var likevel nettopp et straffespark som ga balanse i regnskapet like før slutt. Denne gangen var det Start som ikke gjorde noen feil fra ellevemeteren, og kampens sjette scoring var et faktum.

- Det var en thriller av en fotballkamp, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Farlige på dødballer Kampens første sjanse gikk til Odd og Espen Ruud. Et frispark fra kanten av 16-meteren passerte like forbi hodet til Olivier Occéan. Start-keeper Håkon Opdal holdt på å bli utspilt i situasjonen, men maktet å få opp en viktig hånd og fikk slått ballen unna.

Og det var på dødballer hjemmelaget virket farligst. Noen minutter etterpå traff Ruud hodet til Occéan, men spissen styrte ballen et stykke utenfor målet til Opdal.

Omdiskutert straffespark Etter en snau halvtime fikk hjemmelaget en meget god mulighet til å ta ledelsen. Solomon Owello headet rett i armen til medspiller Alexandro De John, og dommer Trygve Kjensli pekte resolutt på krittmerket.

STRAFFET: Et omdiskutert straffespark gjorde at Odd tok en tidlig ledelse mot Start. Men Start utliknet like før slutt fra krittmerket.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STRAFFET: Et omdiskutert straffespark gjorde at Odd tok en tidlig ledelse mot Start. Men Start utliknet like før slutt fra krittmerket. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Olivier Occéan gjorde ingen feil, og sendte ballen i motsatt hjørne av hvor Håkon Opdal kastet seg.

- En strålende tatt straffe av Occéan, meldte Harald Bredeli fra kommentator-bua i TV 2 Zebra.

Drillo mente på sin side at det ikke skulle vært blåst noen straffe.

- Jeg syns det er trist med den typen straffespark. Jeg er ganske sikker på at det er uforskyldt, mente Drillo.

Det var Start-trener Mons Ivar Mjelde enig i. Han var opprørt over avgjørelsen.

- Det er grusomt, det er forferdelig. Vi har Odd på felgen, så får de fornyet energi av den situasjonen. Jeg kan ikke fatte hvordan det er mulig å dømme straffe der. Jeg blir forbanna, tordnet Mjelde da TV 2 snakka med ham i pausen.

Mange mål Og like etterpå skulle det gå fra vondt til verre for start. Lars-Kristian Eriksen raget høyest og stanget Odd i en 2-0-ledelse etter en perfekt slått corner av Espen Ruud. At Odd har blitt et sterkt dødball-lag levner denne kampen ingen tvil om.

Det var forøvrig Eriksens andre Tippeliga-scoring på 220 kamper.

RASTE:
Starts trener Mons Ivar Mjelde var rasende på dommeravgjørelsen om å gi Odd Straffespark tidlig i kampen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
RASTE: Starts trener Mons Ivar Mjelde var rasende på dommeravgjørelsen om å gi Odd Straffespark tidlig i kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Men Start hadde ikke gitt opp, og bortelaget slo tilbake før det var spilt 40 minutter. Et langt oppspill nådde fram til Espen Børufsen, som på vakkert vis lobbet ballen over Sondre Rossbach på første touch. Tilskuerne i Skien ble vitne til en leksjon i effektiv fotball.

Og det skulle fortsette før hvilen, for Odd var ikke ferdige.

Jone Samuelsen leverte omgangens prestasjon da han økte ledelsen. Han satte fart og dro seg inn i Starts 16-meter før han banket ballen høyt i siden med yttersiden av foten.

- Det er et øyeblikk som kommer til å stå der hele Tippeliga-sesongen, mente Bredeli.

Annullert scoring Like etter hvilen trodde Espen Ruud hadde hadde skrudd inn nok en corner for hjemmelaget da ballen gikk rett i mål bak Opdal, men dommeren annullerte målet på grunn av røff behandling av Starts sisteskanse i boksen.

Odds Dag-Eilev Fagermo kunne ikke se at hans spillere gjorde noe galt i den situasjonen. Han mente det var «dårlig keeperspill».

- Han legger armen sin på min arm, så jeg mener det er obstruksjon, sier Håkon Opdal til TV 2.

Backen har tidligere denne sesongen skrudd ballen rett i mål fra corner.

Start skapte mest tidlig i andre omgang, men Sondre Rossbach leverte en fin redning på et langskudd fra Solomon Owello. Og det ga en liten pekepinn på hva som skulle komme.

Tabbemål Rossbach skulle bare plukke ned et innlegg fra høyre, men endte i stedet opp med å fomle vekk ballen som landet på hodet til Matthías Vilhjálmsson som kom stormende inn i boksen. Spissen kunne enkelt sette inn reduseringen, og det var kamp igjen i Skien.

- Det er uforståelig hva han gjør der, sier Bredeli om Rossbachs opptreden.

Owello fikk muligheten til å utlikne noen minutter etterpå, men avslutningen på volley gikk noen meter utenfor målet til Rossbach.

Nytt straffespark Men to minutter før slutt var det Start sin tur til å få straffespark. Det skjedde da Vilhjálmsson ble revet over ende i boksen av Steffen Hagen. Rossbach gikk riktig vei på forsøket til innbytter Lars-Jørgen Salvesen, men ballen sneik seg likevel inn i mål.

Det var hans første touch på ballen i kampen.

- Det var heilt fantastisk. Ut ifra kampen syns jeg vi hadde fortjent tre poeng her, sier Salvesen til TV 2 Zebra.

- Det var godt det kom med en gang så jeg ikke fikk innbytterpuls, sa innbytteren.

Odd ga dermed fra seg to poeng i sluttminuttene.

- Det har vært en utrolig fotballkamp, mente Drillo.

Tippeligaen:

1 Rosenborg 12 37-13 29
2 Stabæk 12 22-11 26
3 Vålerenga 12 28-20 23
4 Odd Ballklubb 13 21-16 21
5 Molde 12 30-15 20
6 Viking 12 20-16 19
7 Lillestrøm 12 18-15 18
8 Strømsgodset 12 19-21 18
9 Sarpsborg 08 12 16-13 17
10 Aalesund 12 15-26 15
11 Start 13 18-22 13
12 Mjøndalen 12 17-27 13
13 FK Haugesund 12 10-20 12
14 Tromsø 12 17-23 9
15 Bodø/Glimt 12 19-29 8
16 Sandefjord 12 12-32 6

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer