Mjelde raste etter straffespark: - Dommeren leter etter noe å blåse for

Følte seg ranet etter årsbeste.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mons Ivar Mjeldes planlagte 16. mai-fest ble brått avbrutt da to minutter gjenstod av kampen mot Vålerenga.

Morten Berre gikk i bakken etter en duell med Glenn Andersen og dommeren pekte på straffemerket. Vidar Örn Kjartansson var nådeløs og sikret VIF poeng med sin andre scoring for kvelden.

- Ikke straffe Det skulle han aldri fått muligheten til, mener Start-trener Mons Ivar Mjelde.

- Det er urettferdig. Jeg har sett den om igjen, og mener det ikke er straffe, sier Mjelde til Dagbladet og utdyper:

- Ballen hadde gått langt over begge. Berre skal snu, og Glenn (Andersen) blir hengende litt i han og sklir. Det er veldig hardt dømt. Det er nesten så dommeren leter etter noe for å kunne blåse straffe.

Bergenseren så sine gutter kjøre over Vålerenga i 2. omgang. Start snudde 0-1 til 2-1, og Mjelde mente de gulkledde leverte årsbeste foran de 8555 tilskuerne.

- Det er ekstra surt å få den i mot to minutter før slutt. Det var vi mye trøkk og vilje i laget, og vi er bedre enn Vålerenga.

Advarte mot toppscoreren En ting var Mjelde derimot veldig misfornøyd med.

- Vi snakket mye om Kjartansson før kampen. Han kan ikke få stå alene i feltet, sier Mjelde om spilleren med ti mål på ni kamper i Tippeligaen denne sesongen.

Men nettopp det fikk han da han sendte Oslo-laget i ledelsen før kvarteret var spilt. Foruten om Vålerengas straffescoring på overtid, skapte gjestene knapt en målsjanse på Sør Arena. I den andre enden rant det derimot på med sjanser.

- Vi ligger under, men tar over mer og mer. Vi har muligheter på 2-1, men tar ikke vare på sjansene. Vi hadde fortjent bedre, og føler oss rana nå. Men sånn er det. Vi får ikke en dritt gratis i denne verdenen, forteller Mjelde oppgitt.

VIF-trener Kjetil Rekdal hadde ikke sett straffesituasjonen i reprise da Dagbladet pratet med han, og ønsket ikke å uttale seg om situasjonen.

Tross en sen utligning, var det ikke mye smil å spore hos Vålerenga-sjefen.

- Basert på 2. omgang så fortjener vi ikke poeng i dag.