- Mjelde sitter som han sitter

Det sier Brann-leder Magne Revheim.

(Dagbladet.no) De regjerende seriemesterne Brann har ikke prestert som forventet i serien og er slått ut av cupen.

I kveld møter de Marseille borte i den siste kvalikrunden til Champions League. Brann kommer til å få det tøft, for de tapte 1-0 på hjemmebane.

De siste dagene har Dagbladet.no mottatt flere signaler om at Mons Ivar Mjeldes dager i klubben går mot slutten.

- Mjelde sitter som han sitter og ingen problemer, sier Magne Revheim til Dagbladet.no.

Jakter historisk triumf

Sommeren ble ikke mindre turbulent da klubben for noen uker siden besluttet å sparke assistenttrener Espen Steffensen. Mjelde var sterkt kritisk til dette, og spurte ledelsen om de ikke ville kvitte seg med ham i stedet. Ledelsen fortalte at de ville at Mjelde skulle fortsette.

Men fotballtreneren lever ikke av forsikringer om at jobben er trygg. Historien har vist at det ikke skal mange krisemøtene til før en trener som kort tid i forveien satt trygt pakker bagen for siste gang.

For Mjeldes del er ikke resultatene noen hyggelig lesning.

TUNGE TIDER: Mons Ivar Mjeldes Brann sliter for tida. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TUNGE TIDER: Mons Ivar Mjeldes Brann sliter for tida. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Brann har bare ett poeng på de to siste seriekampene, og har bare vunnet én gang i Tippeligaen siden midten av juli. Rødtrøyene ligger nå på 9. plass - ti poeng unna en medalje. I forrige kvalikrunde til Champions League haltet Brann seg videre ved å slå ut Ventspils på bortemålsreglen.

Og selv ikke Mjelde har - utad i hvert fall - spesielt stor tro på at de kommer seg gjennom kveldens nåløye.

- Slår vi ut Marseille, må vi være ærlige nok til å si at det vil være den største triumfen i Branns historie. Taper vi, får vi uansett en ny sjanse i UEFA-cupen, sier Mjelde til bt.no.

Vil kopiere Brugge-bragd

Mjelde klamrer seg til håpet om å kopiere det de gjorde mot Brugge i Uefa-cupen i fjor. Da tapte bergenserne 0-1 hjemme, men så slo de tilbake og vant 2-1 borte.

- Borteseieren mot Brugge vil vi bruke for det det er verdt i timene opp mot Marseille-kampen, og vi kommer kanskje til å hente frem noen bilder fra kampen, sier Mjelde. 

Men Marseille er nok bedre enn det Brugge var, og Brann 2008 er heller ikke det samme som Brann 2007. Flere nøkkelspillere er borte og du skal ikke undervurdere betydningen av selvtillit i slike kamper.

Skal du snu en europacupkamp på bortebane må du ha trua på at du kan gjøre det. Det oser ikke akkurat selvtillit av Brann for tida.

- Mjelde sitter som han sitter

Men nordmenn har utrettet bragder i Marseille før.

Hvem glemmer vel den legendariske snuoperasjonen da Norge snudde 0-1 til 2-1 mot Brasil på Stade Velodrome i 1998-VM?

GAMLE GULLMINNER: Det skinner ikke av Brann lenger, og bakrusen fra fjorårets gullfest har vart lenge nå.