Mjelde takker Teitur for suksessen

Fikk verdifull kunnskap om Brann.

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Mons Ivar Mjelde var avmålt glad etter at gullet ble sikret. I går kveld ble han hyllet av supporterne utenfor Brann Stadion, men mens spillerne tok en tur på byen, dro Mjelde hjem til Osterøy.

- Min reaksjon er mer å senke skuldrene. Vi har nådd et stort mål, det er på en måte slik jeg føler det mest. Jeg har ikke behov for å fly på byen, sier Mjelde.

- Ble det ikke en liten konjakk?

- Det er en privatsak, flirer Brann-treneren.

Som den første Brann-trener på 44 år har Mjelde hentet gullet hjem til Bergen, og dermed sikret seg en plass i historiebøkene.

Føler seg ikke som en legende

Men den sindige osterøyingen bryr seg lite om eventuell legendestatus - i hvert fall hevder han at han ikke gjør det.

- Jeg føler det ikke slik. Jeg har vært lenge i dette sirkuset, og har vært Brann-spiller i åtte år. Jeg begynte tidlig gå på stadion og tenkte aldri på å spille for Brann. Men da jeg kom hit, var det Teitur Thordarson som fikk meg på banen gjennom mine gode holdninger og kunnskap om fotballen, sier Mjelde.

Mjelde takker Teitur for suksessen

Islendingen debuterte med en 9. plass i sin første sesong som Brann-trener i 1988. Han forsvant i 1990, kom tilbake og tok sølv i 2000, før han igjen forsvant ut stadionporten to år senere.

Assistenttrener Mons Ivar Mjelde overtok sjefsjobben foran nesa på Tor Thodesen.

Mjelde mener erfaringen fra den islandske treneren har lagt grunnlaget for suksessen.

- Den kunnskapen om hvordan ting hadde vært i brann, og kunnskapen jeg tok med meg, dannet grunnlaget for hvordan vi ser ut i dag, sier Mjelde.

LÆREMESTEREN: Mons Ivar Mjelde fikk verdifull kjennskap om Brann gjennom Teitur Thordarsson. Her er de to gjenforent i 2003, Thordarsson som Lyn-trener, Mjelde som fersk Brann-trener. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET
LÆREMESTEREN: Mons Ivar Mjelde fikk verdifull kjennskap om Brann gjennom Teitur Thordarsson. Her er de to gjenforent i 2003, Thordarsson som Lyn-trener, Mjelde som fersk Brann-trener. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET Vis mer
<B>VAR TEITUR-ASSISTENT:</B> Sammen med Tor Thodesen og Teitur Thordarsson utgjorde Mons Ivar Mjelde Branns trenerteam i 2002.