Mjelde trodde han gjorde et klokt valg, så kostet det Start alle poengene

- Det er ikke kjekt.

• TROMSØ - START 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Start-komet Kristoffer Ajer ga sørlendingene en drømmestart på borteoppgjøret mot Tromsø. Etter 19 minutter banket 17-åringen inn sitt 8. mål for sesongen via foten til TIL-stopper Magnar Ødegaard og stilnet samtidig Alfeim-publikummet.

Bare fire minutter seinere slo imidlertid «Gutan» tilbake. Et langt utspill fra burvokter Pål Vestly Heigre stusset to ganger i kunstgresset og over hele Start-forsvaret før Magnus Andersen hamret inn utligningen.

På scoringen var gjestenes venstre back, Molde-eide Ole Martin Rindarøy, sløv i markeringsspillet. I tillegg mente Start-trener Mons Ivar Mjelde at Andersen fikk for stort spillerom også ellers i omgangen.

Derfor valgte Start-sjefen å erstatte Rindarøy med Robert Sandnes i pausen  - et valg som skulle vise seg å få skjebnesvangre konsekvenser.

Sandnes-tabben Etter en god åpning på kampen mistet Start momentum etter TILs utligning. I pausen kom derfor Mjelde med en formaning til spillerne sine om at de måtte gå tilbake til å spille langs bakken og ikke la seg påvirke av baklengsmålet.

TAKTISK BOMMERT: Start-trener Mons Ivar Mjelde var ikke heldige med byttet han foretok i pausen. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TAKTISK BOMMERT: Start-trener Mons Ivar Mjelde var ikke heldige med byttet han foretok i pausen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Dessverre for sørlendingene klarte de aldri å løfte seg igjen. I stedet var det Tromsø som opprettholdt initiativet i kampen, noe som satte Sandnes på prøve i det 63. spilleminuttet:

Lasse Nilsen slo et presist innlegg mot bakre stolpe, hvor Start-innbytteren var desorientert. Med en panisk og klønete inngripen stusset Sandnes derfor ballen i eget mål - selv om han var relativt upresset.

På sidelinjen sto Mjelde og fortvilet. Mannen som skulle gi Start en større defensiv trygghet hadde i stedet påført dem et baklengsmål som skulle vise seg å koste dem alle poengene.

- Jeg føler vi har full kontroll. Måten vi taper på, med at vi setter ballen i eget nett, det er ikke kjekt. Dessverre var vi ikke gode nok, sier Mjelde til C More.

- Det er en dårlig fotballkamp av begge lag. Jeg syns vi åpner kampen veldig bra, men så blir vi altfor mye med på duellspillet. Det må vi lære av, fortsetter Start-treneren.

Tre viktige poeng For Steinar Nilsens gutter betyr kveldens resultat tre kjærkomne poeng i bunnstriden og lagets tredje strake hjemmeseier. Det er godt å ta med seg inn i ferien for et tidvis hardt prøvet Tromsø-mannskap, forteller målscorer Magnus Andersen.

- Det er veldig viktige poeng for oss. Det er ikke den beste kampen vi har spilt, men vi tar med oss at vi fortsetter å vinne på hjemmebane. Det var en knokkelkamp. Det ble mye langt fra begge lag. På slutten hadde Start et bra trøkk mot oss, men vi klarte å stå imot og det er deilig å gå til ferie nå. Dette er en lagseier. Vi jobber steinhardt alle mann. Vi er litt heldige med selvmålet, men vi har noen andre sjanser også, Andersen til C More.

- Hvordan ser du på høstsesongen?

- Det er viktig for oss at vi kan begynne å se litt oppover på tabellen. Det er tett med mange lag rundt oss, men fortsetter vi å plukke poeng jevnt og trutt tror jeg det skal gå bra. Det er utrolig viktig at vi har begynt å vinne hjemme på Alfeim, sier Andersen.

Også Tromsø-trener Nilsen var en glad mann etter seieren.

- Jeg syns gutta fortjener en god ferie nå. Jeg syns vi virkelig står frem - både i dag og tidligere. Vi har begynt å skape et godt fotballag. Det er ikke en stor kamp av oss, men vi har en voldsom moral, sier Nilsen til C More.

SCORET: Magnus Andersen banket inn 1-1 for Tromsø i første omgang. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SCORET: Magnus Andersen banket inn 1-1 for Tromsø i første omgang. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer