LITE SPILLETID:
 Branns Erik Mjelde spilte i dag sine første minutter i 2013.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
LITE SPILLETID: Branns Erik Mjelde spilte i dag sine første minutter i 2013. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Mjelde uønsket i Brann - i dag reddet han laget fra tap mot Molde

- Det var deilig.

(Dagbladet): Erik Mjelde fikk beskjed av Brann om at han ikke hadde noen framtid i klubben allerede i november. Mjelde har tidligere innrømmet at han var en av mange som luftet kritikk mot trener Rune Skarsfjord i høst.

Til tross for beskjeden fra Brann-ledelsen, hadde hovedpersonen selv ingen planer om å dra på klubbjakt i vinter.

- Nei, det er her jeg ønsker å spille. Jeg regner med at jeg vil få sjansen dersom jeg presterer godt på trening. Hvis jeg får en god sesong, kan det kanskje få dem til å ombestemme seg, sa 28-åringen den gang.

Nylig kom det fram at Brann-styret har instruert Rune Skarsfjord om at Erik Mjelde skal behandles på lik linje med de andre spillerne, selv om forholdet har vært betent etter uttalelsene i november. Rune Skarsfjord har selv sagt til Bergensavisen at Mjelde burde «tatt hintet» i vinter, og funnet seg en ny klubb.

I dag møttes Brann og Molde til treningskamp, og Erik Mjelde utliknet til 2-2 på overtid etter at han kom innpå og fikk spille de siste 18 minuttene. En liten revansje for Brann-spilleren som var kaptein for Brann i 2011-sesongen.

- Det var deilig. Spesielt siden jeg ikke har spilt kamp siden oktober. Det er gøy å trene, men det ekstra gøy å spille kamp. Det var godt å få spille disse minuttene og å få ta på seg drakten igjen, sier Mjelde til TV 2 etter kampen.

Mjelde velger ikke å snakke om de interne problemene med trener Skarsfjord.

- Jeg velger å ikke snakke om de tingene der, sier Mjelde til TV 2.

Tre kamper har Brann tidligerer spilt i vinter, uten at Mjelde har fått spilletid.