Mjelde ville ofre seg for assistenten

Sterkt uenig i sparkingen av Steffensen.

(Dagbladet.no): Om Mons Ivar Mjelde hadde fått viljen sin, hadde Espen Steffensen fortsatt vært assistenttrener i Brann.

Men ledelsen valgte å overse den klare anmodningen fra treneren - og byttet ut Steffensen med Harald Aabrekk. Den sparkede assistenten avslo deretter et tilbud om en speiderjobb i klubben.

- Mons Ivar ba innstendig om at jeg skulle fortsette som assistent, at jeg fortsatt skulle være hans høyre hånd, og at vi eventuelt kunne knytte til oss annen kompetanse om det var ønsket. Men da ledelsen ønsket endringer, er klubben viktigere enn enkeltpersoner. Kan dette bidra til at Brann presterer bedre, så får det gå sånn, sier Steffensen til Dagbladet.no.

- Tabbe om Mons må gå

Han vil ikke fortelle innholdet i samtalen han hadde med Mjelde etter at sparkingen var et faktum, eller hvordan hovedtreneren reagerte.

- Det må du nesten spørre Mons om. Men han ga ettertrykkelig beskjed om hva han ønsket, at jeg skulle fortsette. Han hadde kjempetro på det. Vi har hatt et veldig godt forhold og jobbet veldig godt sammen. Den tette og gode relasjonen kommer vi til å ha videre også. Vi er veldig gode venner, sier Steffensen.

Overfor TV 2 avslører Mjelde at han er dypt uenig i ledelsens avgjørelse.

- Jeg spurte dem om at de heller ikke ville fjerne meg. Espen har vært en utrolig lojal støttespiller og stått opp for meg på treningsfeltet i seks år. Jeg var imot denne avgjørelsen, sier Mjelde.

MJELDE BA LEDELSEN BEHOLDE STEFFENSEN: Mons Ivar Mjelde ba ledelsen om å heller knytte til seg mer kompetanse i trenerteamet, framfor å kvitte seg Espen Steffensen. Men hovedtreneren fikk ikke viljen sin. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
MJELDE BA LEDELSEN BEHOLDE STEFFENSEN: Mons Ivar Mjelde ba ledelsen om å heller knytte til seg mer kompetanse i trenerteamet, framfor å kvitte seg Espen Steffensen. Men hovedtreneren fikk ikke viljen sin. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Da Brann-spillerne for noen uker siden holdt krisemøte etter 0-8-skandalen i Molde, kom det fram at de ønsket at sjefen skulle bli tøffere i stilen.

Steffensen er ikke kjent med med at spillergruppen ønsket seg en ny assistent.

- Det har jeg ikke hørt noe om. Det som gledet meg i samtalene mellom Mons og spillerne, og Roald og spillerne, var at spillerne ga meg stor støtte i forhold til jobben jeg hadde gjort. Tilbakemeldingen jeg fikk var at de ønsket at jeg skulle fortsette, men når ledelsen ønsket rokeringer, ble det slik.

- Hvor mye av ansvaret har trenerne for Branns svake sesong?

- Ledelsen er satt til å lede, og da må de gjøre noen grep. Hvis de mener at prestasjoner og resultater ikke er som forventet spiller det ingen rolle om jeg er enig eller uenig.

- Hvilken begrunnelse har du fått for at du måtte gå?

- Fordi ledelsen ønsket endringer.

- Du vil ikke være mer konkret?

Mjelde ville ofre seg for assistenten

- Nei, svarer Steffensen.

Han er ikke bitter på Brann, og betegner forholdet til sportsdirektør Roald Bruun-Hansen som bra.

- Jeg og Roald har et godt forhold, no hard feelings. Det er sånn det er. Det må gjøres noen grep av og til i dette gamet for å få lag til å prestere. Tiden vil vise om dette hjelper.

- Er det for lettvint å tro at ting skal snu bare ved å sparke assistenten?

- Jeg føler meg ikke som noen syndebukk i forhold til dette, sier Steffensen.

På spørsmål om han mener det vil være en tabbe av Brann-ledelsen om de også sparker Mjelde, svarer han:

- Defintivt.

Har fått jobbtilbud

Han ønsker Harald Aabrekk lykke til i assistentjobben, og ønsket ham lykke til da de snakket sammen tidligere i dag.

Aabrekk liker ikke måten det hele har skjedd på.

- Jeg har en vond følelse. Jeg synes veldig synd på Espen som er en god venn av meg. Men jeg har aldri lagt skjul på at jeg ønsker meg ut på treningsfeltet igjen, sier han til TV 2.

Det var i går kveld Steffensen fikk beskjed om at ledelsen ønsket endringer, i et møte der Roald Bruun-Hansen, Mons Ivar Mjelde, Robert Hauge (assistenttrener med analyseansvar, journ.anm.) og ham selv var til stede.

- Det var ingen dramatikk rundt det. Jeg ble tilbud speiderjobben, mens Aabrekk skulle inn og bistå i en periode. Da jeg ikke ønsket den nye jobben, ble vi dag tidlig enige om å avslutte samarbeidet.

I stedet for å være på treningsfeltet dro Steffensen ut på fisketur, noe han kan få tid til å gjøre oftere i tiden framover. Om han da ikke finner seg en ny jobb raskt.

- Jeg vil bruke noen dager til å reflektere over dette, og ta det som det kommer. Jeg har allerede fått et jobbtilbud. Men først skal jeg slappe av og samle overskudd, sier Steffensen til Dagbladet.no.

Mons Ivar Mjelde, Roald Bruun-Hansen og Harald Aabrekk har ikke besvart Dagbladet.no\'s henvendelser.

<B>NO HARD FEELINGS:</B> Espen Steffensen bærer ikke nag til sportsdirektør Roald Bruun-Hansen. - Det må gjøres noen grep av og til i dette gamet for å få lag til å prestere. Tiden vil vise om dette hjelper, sier han.
<B>SKUFFENDE RESULTATER:</B> Etter gullsesongen i fjor ligger Brann langt bak Stabæk, og i cupen ble det braktap mot Molde. Halmstrået er å kvalifisere seg til Champions League.