Mjeldes Bryne sendte Viking ut av cupen

Straffekonk ble avgjørende på Jæren.

SUKSESSÅPNING: Mons Ivar Mjelde har full pott på sine tre første kamper som Bryne-trener, selv om den siste riktignok kom etter straffeseier over Viking i kveld.
Arkivfoto:  Svein Ove Ekornesvåg  / SCANPIX
SUKSESSÅPNING: Mons Ivar Mjelde har full pott på sine tre første kamper som Bryne-trener, selv om den siste riktignok kom etter straffeseier over Viking i kveld. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Bryne - Viking 0-0, 3-2 e. str.

Viking er ute av årets NM i fotball etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse mot Bryne på Jæren i tredje runde.

Etter 120 målløse minutter endte kampen med det mest spennende i fotball, og i den sterke vinden mislyktes Viking totalt. Tre av fem straffer havnet aldri i nettet, og da kunne Ezekiel Bala bli Bryne-helt ved å sette inn 3-2 via stolpen.

- Det er alltid stort for lillebror å slå storebror. Jo eldre kampen ble, jo bedre var det for oss, for det var de som hadde presset på seg. Slik fikk vi kampen inn i vårt spor, sier keeperhelt Roger Eskeland til Dagbladet.

Han tok to av Vikings tre bom, og er imponert over at de klarte å slå Viking, etter at de måtte gjennom både ekstraomganger og straffekonk.

- Det viser en mental styrke. Og det er herlig å være keeper i straffekonk, for du har null press på deg, sier Eskeland.

Suksessåpning for Mjelde
Martin Fillo, Tomasz Sokolowski og Ragnvald Soma bommet for Viking, mens Alex Ødegaard og André Danielsen satte sine. For Bryne bommet Kai Ove Stokkeland og Espen Ertzeid, mens Marius Helle og Christian Gauseth traff nettet i tillegg til Bala.

Mons Ivar Mjelde har nå full pott på tre kamper som Bryne-sjef, og har fått en fantastisk åpning i sitt comeback som topptrener.

Roger Eskeland mener treneren har mye av æren for at de vant.

- Mjelde har bidratt med entusiasme og humør den korte tiden han har vært her. For oss er det stort å ha fått en så merittert trener, sier han.

Treneren selv skryter tilbake av sin nye spillergruppe.

- De jobbet steinhardt. Mange hadde krampe i beina, de tok seg helt ut. Det er sånn det skal være når du spiller fotballkamp, sier Mjelde.

- Dette er et lokaloppgjør med virkelige tradisjoner. Også økonomisk er det viktig for klubben å gå videre til fjerde runde, sier han til viking-fk.no.

Målløst i 120 minutter
Viking kastet inn Mame Niang i andre ekstraomgang i et forsøk på å endelig bryte ned Bryne på bortebane i cupen. Etter få minutter på banen fikk Niang den store muligheten, men spissen viste uvant ubesluttsomhet alene med Roger Eskeland, og slurvet ballen utenfor. Dermed ble det straffesparkkonkurranse på Jæren.

Før den tid hadde begge lag skapt nok sjanser til å ta hjem seieren, og Bryne var vel så nærme som bortelaget fra en divisjon over. Spesielt Christian Gauseth spilte en god kamp på midten for Bryne, og testet Thomas Myhre med et par gode langskudd.

Men ingenting holdt til å hindre straffekonk etter 120 minutter, som Bryne altså vant.

Viking har nå fortsatt ikke slått jærbuene siden 2003.  Forrige gang lagene møttes på Jæren i cupen ble resultatet 1-0 til jærbuene, mens de rødkledde vant 2-1 på Viking Stadion i 2004. Og nå ble det altså seier til Adecco-laget også i 2009.

Uwe Rösler er i Sverige for å følge U21-EM, og fikk trolig den sure beskjeden over telefon.