Mjøndalen-eventyret fortsetter: Tok nytt poeng mot storebror Godset

Oppgjøret som hadde alt.

• Strømsgodset - Mjøndalen 1-1 (1-1)

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Marienlyst var fylt til randen for «Slaget om Buskerud». Det førte til en nydelig ramme på kampen mellom Strømsgodset og Mjøndalen.

På banen leverte også spillerne en prestasjon som varmet. Erik Midtgarden startet folkefesten med å sette inn 0-1 etter bare åtte minutter. Da halvtimen var passert stanget Godset-back Mounir Hamoud inn utligningen.

I 2. omgang jaktet hjemmelaget en vinnerscoring til siste slutt, mens Mjøndalen hele tiden var farlige på dødballer og kontringer. Men det intense og nervepirrende dramaet endte med ett poeng til hvert av lagene.

Folkefest i Drammen 39 år hadde passert siden sist Strømsgodset og Mjøndalen møttes i Norges toppdivisjon. I dag var ventetiden endelig over. Det var klart for «Slaget om Buskerud».

Og det kunne man merke i Drammen. Det føltes som om hele fylket var samlet inne på Marienlyst stadion på en og samme gang. Så høy var støyen fra de 8935 fotballgale tilskuerne som hadde sikret seg plass før den siste billetten ble revet bort tidligere i uka.

Da spillerne kom ut av tunnelen og entret det grønne kunstgresset, kunne man se at samtlige sitret av spenning. Det gjorde også folket på tribunen, hvor stemningen eksploderte allerede før kampstart.

«Helvete er for fint for deg, du sendes til 3050 (Mjøndalens postnummer)», var velkomstmeldingen fra Godsetunionen til lokalrivalen.

Sjokkstart Men Mjøndalen-spillerne lot seg ikke påvirke. Etter at bruntrøyene hadde vært borte hos egne supportere og oppildnet dem med et dusin knyttede never, gikk de rett i strupen på seiersvante drammensere.

Taklingene var mange, innsatsen stor og viljen enorm. Fra begge lag.

Etter bare åtte minutter var det Mjøndalen som fikk betalt. Kaptein Joachim Olsen Solberg svingte inn en banan av en dødball - men traff ikke som ønsket. Ballen gikk gjennom hele feltet. Heldigvis, for Vegard Hansens entusiastiske gutter, sto Morten Sundli ved hjørnet av 16-meteren.

Midtstopperen tok et touch, og så Erik Midtgarden stå umarkert 10 meter fra mål da han løftet blikket for å orientere seg. Med en enkel pasning var mesteparten av jobben gjort. Midtgarden kunne bare sette bredsida til og ballen steg opp fra bakken og inn i nettmaskene.

Godsets svar Det var 0-1 på Marienlyst. Sjokkstarten var et faktum. Askeladden hadde overrasket igjen.

Men Strømsgodset hadde ikke tenkt å gi seg. Overhodet ikke. I stedet ble bare trøkket større, kraften i duellene tøffere og presset mer intenst.

David Nielsens utvalgte slet imidlertid med å skape de store mulighetene. Da klokka nærmet seg 31 minutter, skulle det vise seg å endre seg.

Folk reiste seg fra stolene. Godset var i angrep. Mjøndalen var i ubalanse.

Marvin Ogunjimi hadde ballen inne i gjestenes 16 meter. Den belgiske spissen la lærkula over til Flamur Kastrati på motsatt side, som igjen løftet den tilbake i feltet.

Der kom venstre back Mounir Hamoud flyvende som Supermann. Sekundet etterpå viste han seg også å bli Godsets redningsmann.

Med et enkelt, kontrollert hodestøt nikket Hamoud inn utligningen. Balansen var gjenopprettet. Storebror fra Drammen var tilbake i kampen.

Godset-dominans På tribunen løftet stemningen seg til makeløse høyder. Gamle menn, voksne kvinner og små barn. Alle med et blått hjerte sto oppreist og hoppet taktfast for å markere sin støtte til laget sitt.

I mellomtiden var talentfulle Iver Fossum en stadig trussel for Mjøndalen. Ikke fordi han dominerte kampen, men fordi han fant et rom mellom MIFs forsvar og midtbane som de slet stort med å tette.

Derfor ble det ofte farlig de gangene 18-åringen fikk ballen. Åtte minutter før pause holdt det også på å resultere i scoring, som kun ble avverget av eminente Sundlis oppofrende spill i egen boks.

Intenst I 2. omgang fortsatte kampen med samme intensitet og nerve. Det var cupfinalestemning på Marienlyst. Det var aldri tvil om at det var så uendelig mye mer enn bare tre poeng som sto på spill.

Ingen la noe imellom i duellene - noen gang. Det var røft og til tider brutalt. Det var et lokaloppgjør verdig.

Samtidig hadde Godset mest ball og de fleste sjansene. Innbytter Peter Kovacs misbrukte en av lagets største muligheter snaut ti minutter før slutt.

SCORET: Erik Midtgarden satte inn 1-0 for Mjøndalen etter åtte minutter, noe som førte til fantastiske jubelscener etterpå. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SCORET: Erik Midtgarden satte inn 1-0 for Mjøndalen etter åtte minutter, noe som førte til fantastiske jubelscener etterpå. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Mjøndalen var likevel farlige, spesielt på dødball og kontringer, gjennom hele kampen. På tampen kunne Midtgarden fort blitt tomålsscorer, men midtbanespilleren måtte se headingen sin trille på utsiden av stolpen i stedet for på innsiden.

Det var en tøff kamp, hvor begge lagene kjempet beinhardt. De kjempet for å få de små marginene på sin side. Til slutt viste de seg å være like gode.

Det ble 1-1 i «Slaget om Buskerud» - et oppgjør norsk fotball kan prise seg lykkelige over å ha tilbake.

GOD STEMNING: De fremmøtte på Marienlyst sørget for folkefest. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GOD STEMNING: De fremmøtte på Marienlyst sørget for folkefest. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer