Mjøndalen fikk en drømmestart på Tippeliga-eventyret

Tre poeng mot Viking.

• Mjøndalen - Viking 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Mjøndalen spilte i dag sin første Tippeliga-kamp siden 1992. Det ble et blidt gjensyn med den øverste divisjonen i norsk fotball.

For Mjøndalen tvang Viking til å legge seg bakpå fra første minutt. Da gjestene fra Stavanger så tok over spillet, gjorde trener Vegard Hansen endringer i alle ledd foran andreomgangen. Det ga resultater.

Sanel Kapidzic sørget for at nyopprykkede Mjøndalen fikk en pangstart på sin første sesong i Tippeligaen på 23 år.

- Det var deilig å vinne den første kampen. Vi hadde vært fornøyd med ett poeng også vi, men vi hadde marginene med oss. Det var en vond kamp for et slitent trenerhjerte. Spillerne kriget og viste den sammen  moralen vi hadde ifjor. Stemningen i garderoben etter kampen var nesten som etter vi slo Brann. Men vi ventet med champagnen - vi kan ikke ha champagne hver gang vi vinner, sier trener Vegard Hansen til C More.

Annullert scoring Mjøndalen gikk fryktløst inn i sin første Tippeliga-kamp i sesongen 2015. Men til tross for å ha tvunget Viking til å legge seg lavt i starten av kampen, spiste gjestene fra vestlandet seg inn i kampen.

Etter en snau halvtime satte de også ballen i mål, men scoringen ble annullert. Mjøndalen hadde også en kjempesjanse før pause signert Erik Midtgarden. Han forsøkte seg fra 16 meter.

Lagene gikk målløse av banen til pause, og det var Viking som hadde presset og var nærmest en scoring. Men Mjøndalen var til tider helt på høyde, og malte på den første omgangen.

Snytt for straffe Umiddelbart etter pause fikk Mjøndalen sin største sjanse i kampen. Det var innbytter Alagie Sosseh som fra kort hold satte ballen i Viking-keeper Austbø.

Så begynte ting å ta seg opp på Isachsen stadion. Veton Berisha ble snytt for straffe da han ble felt av Mjøndalen-keeper Ivar Forn - men dommer Brage Sandmoen dømte frispark motsatt vei.

- Uff. Det er nesten så man ikke skal få dømme på dette nivået når man ikke ser det. Det er hårreisende, sier Kjell Jonevret til C More etter kampen. Men understreker at det ikke sikkert var det som avgjorde kampen.

Drømmestart For øvrig: Mjøndalens forrige målscorer i Tippeligaen var Henning Friise, 18. oktober 1992. Han var keeper. Denne gangen ble det en spiss.

For etter en drøy time var passert fikk Mjøndalen en drømmestart på Tippeliga-eventyret. Joachim Solberg Olsen la ballen inn foran mål, der Sanel Kapidzic kunne avslutte på bakerste stolpe.

Dermed fikk Mjøndalen en kjempestart på sin første Tippeliga-sesong på 23 år.