Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mjøndalen gikk på kjempesmell etter klønete selvmål

Fikk bank av Sandnes Ulf.

0-5: Vegard Hansen og Mjøndalen gikk på en smell i Sandnes i kveld.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
0-5: Vegard Hansen og Mjøndalen gikk på en smell i Sandnes i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandnes Ulf - Mjøndalen 5-0 (3-0)

(Dagbladet): Mjøndalen kunne i kveld overta tabelltoppen i OBOS-ligaen. Klubben snudde til seier i seriepremieren, men var ikke i nærheten av å gjenta den bragden i kveldens kamp mot Sandnes Ulf.

Bortelaget lå under med tre mål allerede etter 37 minutter på Sandnes stadion, og kampen virket i realiteten avgjort da dommer Anders Gjermshus sendte lagene i garderoben til hvilen.

Mjøndalen skapte knapt noe som helst i løpet av 90 minutter med fotball, og i stedet for redusering fjernet Sandnes Ulf all tvil med to scoringer.

Effektive Mjøndalen snudde 0-1 til 3-1-seier i seriepremieren mot Kristiansund, men Sandnes Ulf hadde ingen interesse av å gi seg like lett.

Kent Håvard Eriksen fikk gå nærmest uforstyrret med ballen, og dro til kula fra rundt 16 meter. Ballen gikk via Ulrik Arneberg før den snek seg i mål helt inne ved stolperota. Det var kampens første skudd på mål - og en drømmestart for hjemmelaget.

Og det skulle bli verre for fjorårets Tippeligalag.

For etter 13 minutter ga Marco Priis Jørgensen en retur på et skudd fra distanse, og Pontus Engblom gjorde ingen feil på returen. Mjøndalen-leiren og Mads Hansen var rasende etter scoringen, da de brunkledde mente de ble snytt for et kast i forkant av scoringen.

Avgjorde Mjøndalen maktet ikke å skape stort i den første omgangen, og i stedet ble bakken stadig brattere for Vegard Hansens menn.

Etter 37 minutter ble målscorer Engblom lekkert spilt fri av Aksel Berget Skjølsvik, og svarte med å banke ballen enkelt forbi Jørgensen.

Den andre omgangen inneholdt ikke de store hendelsene, men tilskuerne skulle få servert to scoringer til.

Eriksen ble også tomålsscorer da han spilt vegg med Nisja og enkelt scoret lagets fjerde snaut tre minutter før slutt.

På overtid toppet det seg da Mjøndalen scoret et komisk selvmål. Arneberg hamret ballen i stopperkollega Sundli på klønete vis fra kanten av egen 16-meter, og ballen gikk rett i mål.

Åsane og Levanger er de eneste lagene som står med full pott etter de to første seriekampene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart