Mjøndalen gikk på sitt andre tap på fire dager

Asante matchvinner for Stabæk.

• Stabæk - Mjøndalen 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Stabæk har vist svært god form de siste kampene, og sto med tre strake seire før kveldens oppgjør mot Mjøndalen.

Mjøndalen på sin side gikk på sesongens første tap i midtuka, mot Lillestrøm.

- TAKK: Ernest Asante jubler etter å ha sendt Stabæk i ledelsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
- TAKK: Ernest Asante jubler etter å ha sendt Stabæk i ledelsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Bare tre dager seinere var sesongens andre tap et faktum for bruntrøyene.

- Vi spiller en veldig god andre omgang. Det er et godt lag vi møter. Spillmessig er andre omgang veldig bra, derfor er det synd at gutta ikke får uttelling for innsatsen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til C More.

Mjøndalen-sjanser På Nadderud i kveld var det hjemmelaget som åpnet best, og hadde en god sjanse ved Giorgi Gorozia allerede i åpningsminuttene - men lobben gikk utenfor.

Også Mjøndalen noterte seg med en god sjanse ti minutter ut i første omgang, da Joachim Solberg Olsen klinte til fra rundt 30 meter.

MATCHVINNER: Ernest Asantes mål var nok for Stabæk til å ta tre poeng mot Mjøndalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MATCHVINNER: Ernest Asantes mål var nok for Stabæk til å ta tre poeng mot Mjøndalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Mads Hansen fikk en stor sjanse like før pause, med et skudd fra skrått hold som gikk like utenfor det lengste hjørnet.

Mer skjedde det ikke på Nadderud før dommer Tommy Skjerven blåste av for pause.

Asante-mål Over i andre omgang fortsatte Mjøndalen det initiativet det hadde hatt siden halveis i første omgang. Først var Ulrik Arneberg nær ved å stange gjestene i ledelsen, før Christian Gauseth misbrukte en enorm målsjanse.

I det 70. minutt fikk Stabæk uttelling, da Ernest Asante sendte hjemmelaget i føringa - etter godt forarbeid av Yassine El Ghanassy.

Mjøndalen var laget som skapte fleste sjanser i kampen, og bare noen få minutter etter at Stabæk tok ledelsen, var det nære på for gjestene igjen. Mads Hansen serverte Christian Gauseth nok et lekker innlegg.

Inne i boksen fyrte Gauseth til med volley fra kort hold - men med en kjemperedning fra Mande Sayouba hindret Mjøndalen-utlikning.

Dermed endte denne uka med nok et tap for bruntrøyene.