Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvalik til Tippeligaen

Mjøndalen har trøbbel før kvaliken mot Jerv

Tre mann fra startelleveren sliter. 

ÉN OMGANG IGJEN: Mjøndalen spiller andreomgang i den avbrutte kampen mot Jerv lørdag, men har problemer i stallen. <br>Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
ÉN OMGANG IGJEN: Mjøndalen spiller andreomgang i den avbrutte kampen mot Jerv lørdag, men har problemer i stallen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av Mjøndalen-spillerne som startet kvalifiseringskampen mot Jerv, er usikre før andre halvdel av kampen skal spilles.

Det inkluderer forsvarsspiller og kaptein Joachim Solberg Olsen, som har blitt syk og står over tirsdagens trening.

– Det dukket opp et par-tre småting i går på trening og i natt. Jeg håper de blir klare igjen. Erik Midtgarden har vondt i ryggen, «Jokke» er syk og Lars Fuhre fikk en smell i en ankel i går. Det er småting som jeg håper går seg til, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NTB.

Samtlige tre spillere var i aksjon på den mildt sagt regntunge banen på Levermyr stadion for halvannen uke siden. Kampen ble avbrutt som følge av regnet.

Førstkommende lørdag skal resten av kampen spilles, og da må de spillerne som var på banen da kampen ble avbrutt stille til start. Hvis ikke må man bruke bytter for å erstatte utilgjengelige spillere. Kampen ble avbrutt på stillingen 1-0 til Grimstad-klubben. Begge lag har alle sine tre bytter igjen.

Artig utfordring

– Jeg blir overrasket hvis ingen av de tre kan spille til lørdag. Jeg håper alle tre kan spille. Det er småting som kan dukke opp, sier Hansen, men legger til:

– Ingen av dem er per dags dato tilgjengelig for fotballspill.

Vinneren av kampen møter cupfinaleklare Kongsvinger. Vinneren av den kampen møter Stabæk over to oppgjør om retten til å spille eliteserie neste år.

– Vi har en tøff utfordring foran oss, men også en artig utfordring. Vi har forlenget sesongen, trent godt og har en spesiell opplevelse å se fram mot. Det er bare gøy. Vi har mulighet til å komme videre. Det hadde vi ikke fått om kampen hadde fortsatt. Vi skal gjøre et ærlig forsøk, lover Mjøndalen-treneren.

Skadefri Jerv-tropp

Jerv-trener Arne Sandstø har ingen av de elleve startende spillerne på sin skadeliste.

– Vi sliter ikke med det. Vi hadde en veldig god uke forrige uke. Mandag kom vi i gang igjen. Vi har fri i dag før vi skal ha to gode treninger til, sier Sandstø til NTB.

– Det blir en spesiell kamp?

– Jeg tror den blir spesiell om man tenker på at den skal bli det. Begge lag har de samme troppene, så det er ikke så mye slingringsmonn. Vi skal kjøre på med full kraft. Vi var farligst på banen da den var spillbar, sier Sandstø.

Levermyr eller Sør Arena

Det er meldt regn til lørdag når kampen skal spilles, men styrelederen i Jerv mener at banen skal holde stand.

– Banen ser ut til å ta unna regnet veldig bra. Den skal være klar til kampen, dersom det ikke kommer 100 millimeter nedbør, sa Per-Gunnar Topland til Fædrelandsvennen mandag.

Jerv er også i dialog med Start om å bruke Sør Arena om forholdene på Levermyr stadion blir uholdbare. Styreleder Topland skal møte banesjefen på Sør Arena i dag for å avtale en nødløsning, men etter alle solemerker blir kampen spilt som planlagt på Levermyr.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!