Mjøndalen i kjempetrøbbel

Mjøndalen var det førende laget i store deler av kampen, men Emil Bohinens tidlige scoring holdt kampen ut og inn til 1-0-seier for Stabæk.

Mjøndalen 20201129. 
Hjemmelagets Isaac Twum nede med skade under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Stabæk på Consto Arena.
Foto: Jil Yngland / NTB
Mjøndalen 20201129. Hjemmelagets Isaac Twum nede med skade under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Stabæk på Consto Arena. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Mjøndalen - Stabæk 0-1 (0-1)

Dermed begynner det å spøke for Mjøndalen sjanse til å overleve i Eliteserien. Med fire kamper igjen er det fire poeng opp til naborival Strømsgodset på kvalifiseringsplassen og fem poeng opp til Start på trygg grunn.

Mjøndalen møter Haugesund, Start, Rosenborg og Aalesund i sine fire siste kamper. Stabæk farer fortsatt midt på tabellen med sine 34 poeng.

Det var ikke engang spilt et minutt da Emil Bohinen ga gjestene fra Bærum ledelsen. 21-åringen lurte bort Mjøndalens Isaac Twum med en frekk skuddfinte før han banket ballen inn i nærmeste hjørne bak en utspilt Sosha Makani.

På tross av den tidlige borteledelsen tok Mjøndalen over initiativet i kampen etter ledelsen.

– Burde ikke scoret

– Kanskje vi ikke burde scoret. Vi spiller «ræva» etter at vi scorer og legger oss bakpå. Fortsetter vi slik, så vinner Mjøndalen. Utrolig skuffende, sa Bohinen til Eurosport i pausen.

Bruntrøyene ropte på straffe midtveis i 1. omgang, men dommer Sigurd Smehus Kringstad vinket spillet videre.

Det så ut å bli enda mørkere for vertene da Twum ble liggende nede for telling etter en duell, men ghaneseren kom seg på beina.

Livsviktig Start-oppgjør

Marcus Antonsson kunne doblet ledelsen da han kom alene med Makani like før pause, men svensken rotet bort ballen – og dermed også sjansen til å sette inn sitt første mål for Stabæk.

Nevnte Twum ble tatt av i pausen sammen med Martin Rønning Ovenstad. Inn kom unggutten Erik Stavås Skistad og toppscorer Shuaibu Ibrahim.

Ole Amund Sveen var nære utligning da han fosset framover mot Stabæk-buret, men skuddet ble avverget av Sandvik.

På tross av en ærlig sluttspurt fra Vegard Hansens menn ble det aldri flere mål i Nedre Eiker. Mjøndalen reiser til Haugesund i midtukens runde, før de tar imot Start til et livsviktig bunnoppgjør neste helg. Stabæk tar imot Vålerenga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer