Mjøndalen-keeperen ga en hjelpende hånd til gamleklubben

Ivar Andras Forn hadde en uheldig dag på jobben i Bodø.

• Bodø/Glimt - Mjøndalen 5-1.

BODØ (Dagbladet): Mjøndalen-keeperen, som har en fortid i nettopp Glimt, opptrådte særdeles gavmildt overfor gamleklubben da Glimt vant 5-1 på Aspmyra.

Resultatet gjorde at Glimt krabbet opp fra bånnplassering til kvalikplass.

Samtidig ramlet Mjøndalen - nå med tre tap på rappen - enda et hakk nærmere de tre lagene i bunnstriden.

Reserve for Londak Ivar Forn spilte i Bodø/Glimt fra 2008 til 2011 - stort sett som reservekeeper for Pavel Londak.

På sin gamle hjemmebane fikk Forn det både stritt og tungt.

Da Glimt tok ledelsen 1-0 fra skrått hold ved Henrik Furebotn, slapp Forn ballen i mål - noe lettvint - ved nærmeste stolpe.

To tabber på rad Så ble det både 1-1 og 2-1 til Glimt, før en tabbe av Forn på mange måter punkterte kampen.

En corner fra nevnte Furebotn seilte inn i feltet. Forn ruste ut, ombestemte seg, trakk seg - og dermed kunne Ulrik Saltnes enkelt stange inn 3-1.

4-1 kom da Ivar Forn spilte ballen ut til sin egen midtstopper, Rhett Bernstein. Den svake pasningen til en hardt presset Bernstein førte til at Alexander Sørloth kunne plyndre til seg ballen og skyte. Skuddet ble reddet av Forn, men returen gikk ut til Trond Olsen. Som skjøt kontant i mål.

To x Olsen Mjøndalens generelt dårlige dag på jobben, ble toppet da Trond Olsen fikk løpe gjennom på en langpasning fra Badou, og scoret sitt andre mål på et kvarter.

Dermed tok Glimt årets andre Tippeliga-seier, og langt viktigere: Klubben ga seg selv og fansen trua på at det finnes muligheter for er toppserie-liv også etter 2015.

- Hadde ingen heldig dag Mjøndalen har fortsatt fire poeng å gå på i forhold til Glimt, men nå er nordlendingene i siget mens mjøndølene har møtt det trøbbelet «alle» forventet før seriestart.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen går overfor Dagbladet langt i å antyde at Forns dager som førstevalg er talte - foreløpig.

GLIMT-FEST: Bodø/Glimt-spillerne jubler over målfesten i Bodø i dag, mens Mjøndalens Stian Aasmundsen må konstatere at de fikk real stryk i Bodø. Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn hadde en dårlig dag på jobben, og burde tatt flere av Glimt-scoringene. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
GLIMT-FEST: Bodø/Glimt-spillerne jubler over målfesten i Bodø i dag, mens Mjøndalens Stian Aasmundsen må konstatere at de fikk real stryk i Bodø. Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn hadde en dårlig dag på jobben, og burde tatt flere av Glimt-scoringene. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer

- Vi må vurdere hva vi gjør på keeperplassen. Ivar hadde ingen heldig dag, og det har vært såpass mye i det siste at tida kan være moden for en ny keeper.

- Hvem har du?

- Vi har en unggutt, Andreas Håskjold, som er 21 år gammel. Han har ikke spilt i Tippeligaen, men var såvidt innpå i 1. divisjon i fjor. Jeg vurderer å gi han sjansen nå.

- Skuffet og forbanna Vegard Hansen vil ikke gi Forn hele skylda for stortapet i Bodø, og sa:

- Jeg er lei meg, skuffet og forbanna. Dette er uakseptabelt. Og vi må prestere på et helt annet nivå framover. Hvis ikke taper vi garantert for Notodden i cupen på onsdag, og vi blir overkjørt av Sarpsborg neste helg.

NESESTYVER: Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn må ta på seg skylda for flere av baklengsmålene, og blir trolig vraket i førsteelleveren til neste kamp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NESESTYVER: Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn må ta på seg skylda for flere av baklengsmålene, og blir trolig vraket i førsteelleveren til neste kamp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer