Mjøndalen-leiren rystet av sjokkskade: - Kneet delt i to

Diomande ute resten av sesongen.

• Se video av skaden til Vamouti Diomande og intervjuer med spillere og trenere i vinduet øverst i saken.

ISACHSEN STADION (Dagbladet): Med 1-1-resultatet mot Start er Mjøndalen ubeseira etter sesongens tre første Tippeliga-kamper. Etter dagens oppgjør var det imidlertid en trist gjeng som satt igjen i garderoben på Isachsen Stadion.

Grunnen er den alvorlige skaden angrepsstjerna Vamouti Diomande (24) pådro seg etter 56 minuttes spill.

I 21.30-tida lørdag kveld bekrefter sportssjef Kenneth Karlsen overfor Dagbladet at ivorianerens kne er delt i to.

- Det er et kneskjell som er delt. Det er det vi har fått beskjed om etter at legene nå har sett på bildene, sier Karlsen til Dagbladet.

Opereres i morgen Karlsen opplyser at Diomande vil bli operert i morgen tidlig. Først da vil legene kunne se hvordan det står til med 24-åringens korsbånd, leddbånd og menisk.

- Vi håper det ikke er noe mer, men det vet vi ikke. Legene tør ikke uttale seg om det før kneet blir åpnet i morgen tidlig. Derfor kan vi heller ikke si noe om prognosene, forteller Karlsen.

Slik reagerte trener Vegard Hansen på hendelsen da Dagbladet pratet med ham etter dagens kamp:

- Det er en grusom kneskade. Det var et kjempeslag for oss. Og veldig, veldig synd for «Dio», sier Hansen til Dagbladet.

Sendt til sykehus Diomande fikk først behandling i nesten ti minutter før han ble fraktet av banen og sendt til sykehus i Drammen.

- Akkurat nå så er han på på sykehuset og blir undersøkt. Vi får se utover kvelden. Det er sannsynligvis en alvorlig skade, sier sportssjef i Mjøndalen Kenneth Karlsen til Dagbladet.

Mjøndalens trener vil ikke spekulere på om skaden kan være karrieretruende, men fastslår at sesongen er over for Diomande. Hansen legger ikke skjul på at dét kan påvirke lagets muligheter til å holde seg i Tippeligaen.

- Han er en spesiell spiller. Han har fart og ferdigheter som få spillere i norsk fotball har. Det er et kjempeslag for oss, det er ikke til å legge skjul på det. Det blir vanskelig å erstatte Dio, sier Hansen.

- Utrolig leit Midtbanespiller Mads Gundersen scoret sitt første mål i Tippeligaen da han satte inn returen fra Erik Midtgardens straffespark tidlig i 2. omgang. Et straffespark Diomande fikk tildelt da han ble felt av Starts Alex De John.
 
Etter kampen gikk tankene fra en bekymret lagkamerat til Diomande.

- Det er jo utrolig leit. Det er trist - både for laget og for han. Han er jo en kjempekar og fortjener absolutt ikke dette, sier Gundersen til Dagbladet.

- Hva betyr Diomande som spiller og person for dere?

- Utenfor banen er han jo en kjempestor gledesspreder. På banen har han ferdigheter som ingen andre på laget har. Dette er bare leit, forteller Gundersen.

Christian Gauseth var ikke mindre preget av Dimoandes stygge skade.

- Han er jo stjernespilleren vår. Det er han vi baserer mye av spillet vårt rundt. Det er et skikkelig tøft slag for oss, det er det ikke tvil om. I form av kreativ kraft, er han jo eneren vår, sier Gauseth til Dagbladet.

- Det er ikke en munter gjeng som sitter i garderoben nå. Dette er tøft for oss, forteller Mjøndalen-profilen.

- Ikke meningen Det var etter en duell med Start-spiller Ole Martin Rindarøy at Diomande ble liggende å vri seg i smerte. Rindarøy forteller at han håper ivorianeren blir frisk raskest mulig.

- Det var veldig uheldig for han, for jeg følte jeg ikke var borti ham. Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg tror det var noe med kneet hans. Det var ikke meningen i det hele tatt at det skulle skje noe sånn som dette her, sier Rindarøy til Dagbladet.

- Hva tenker du om at han ligger på sykehuset nå og kanskje frykter for karrieren?

- Det er veldig synd. Han er en veldig god spiller. Det er ingen som ønsker at noe sånn som dette skal skje. Jeg vil hilse til ham og ønske lykke til, sier Rindarøy.