Mjøndalen med vanvittig snuoperasjon mot Tromsø

Vant 4-3.

• Mjøndalen - Tromsø 4-3 (1-2)

MJØNDALEN (Dagbladet): Tromsø hadde tilsynelatende tre poeng i lomma på Isachsen stadion lørdag ettermiddag. Etter 46 minutter ledet gjestene 3-1.

Men Mjøndalen hentet opp ledelsen - og snudde kampen - mye takket være en elendig Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn.

Hjemmelaget gikk fra 1-3 til 4-3. Da eksploderte det på Isachsen stadion. En vanvittig snuoperasjon.

- Dette er en av de største kampene jeg har vært med på å vinne. Vi var egentlig død og begravet ved to anledninger, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dagbladet.

For Tromsø fortsetter elendighetene etter at laget røyk ut for Senja i cupen onsdag.

- Vi hadde kontroll på det hele, men slapp inn fire dødballmål. Det er nesten utrolig, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen.

Kritisk artikkel Tromsø rykket opp til Tippeligaen i fjor høst. Men comebacket i den øverste divisjonen har ikke svart til forventningene.

Før kampen på Isachsen stadion lå laget nest sist i Tippeligaen. Dette førte til en kritisk artikkel i lokalavisa Nordlys.

- Dersom TIL ikke tar poeng i de tre neste kampene, er det naturlig at Nilsen vurderer sin egen posisjon, skrev sportsleder Leif-Morten Olaussen.

Og Nilsen har fått sparken før han - som Brann-trener i 2010.

Tromsø hadde derfor kniven på strupen før kampen. Men kritikerne fikk svar på tiltale, i alle fall innledningsvis.

Tok ledelsen Gjestene tok ledelsen etter 21 minutter. Gjermund Åsen klinket til fra 16-meter, etter å ha fått ballen fra Zdenek Ondrasek.

Sju minutter seinere økte Ondrasek til 2-0. Åsen skjøt, og ballen skiftet retning. Dette benyttet tsjekkeren seg av.

Cristian Gauseth skapte spenning igjen da han reduserte til 1-2 seks minutter før pause.

- Billig straffespark, raste Tromsø-spillerne.

Lufta ut av ballongen De fleste på Isachsen stadion forventet en tett og spennende 2. omgang. Men allerede ett minutt etter hvilen - og før alle vaflene var spist opp - økte Ondrasek til 3-1.

Ulrik Arneberg skled som bakerste mann, og forærte ballen til Ondrasek. Han gjorde ingen feil, scoret - og satte fyr på den tilreisende Tromsø-fansen.

De sto bak det ene målet, der også hardcore Mjøndalen-supportere kan se lagets kamper fra sine verandaer.

Lufta gikk tilsynelatende ut av Mjøndalen-spillerne.

Elendig keeper Men etter 73 minutter reduserte Cristian Gauseth til 2-3. Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn misset etter klabb og babb foran mål.

Minuttet seinere var Kongshavn elendig nok en gang. Han stormet ut på 16-meteren, timet ikke ballen - hvilket førte til at Rhett Bernstein utrolig nok snappet den før ham.

Dermed sto det 3-3 på Isachsen stadion.

Og flere skulle det bli:

Rhett Bernstein økte til 4-3 rett før slutt.

Mjøndalen-spillerne var høyt oppe. Tromsø-spillerne skammet seg.

- På 0-2 og 1-3 var det blytungt, sier Mjøndalen trener Vegard Hansen.

- Men vi fikk lagt om til tre mann bak - vi kriget inn ett og to mål - da var jeg egentlig fornøyd. Men så fikk vi en dødball på slutten, og kriget inn en scoring til. Da var det fullbragt, erklærer han.

LANGT NEDE:  Tromsø-trener Steinar Nilsen og keeper Gudmund Taksdal Kongshavn hadde mye å svar for etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LANGT NEDE: Tromsø-trener Steinar Nilsen og keeper Gudmund Taksdal Kongshavn hadde mye å svar for etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer