Eliteserien: Strømsgodset - Mjøndalen 2-3

Mjøndalen-skrell i femmålsdrama. Så ble det bråk: - Forferdelig

14 mål er blitt scoret i Mjøndalens to siste eliteseriekamper. I kveldens derbyduell mot Strømsgodset var det Vegard Hansens nyopprykkede gutter som omsider kunne juble.

SEIER: Mjøndalen vant naboduellen mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SEIER: Mjøndalen vant naboduellen mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Strømsgodset - Mjøndalen 2-3 (1-3)

Forrige helg tapte nyopprykkede Mjøndalen 4-5 hjemme mot formsterke Bodø/Glimt i et målkalas og med en dramaturgi av den helt sjeldne sorten i norsk toppfotball.

Mer drama i én og samme fotballkamp er vanskelig å se for seg. Men Mjøndalen var ikke langt unna å overgå forrige helgs drama i kveldens derbyduell mot nabo Strømsgodset på Marienlyst.

- Helt forferdelig, sa Lars Sætra til Eurosport i pausen.

Da ledet nemlig Mjøndalen 3-1 etter å ha tatt Strømsgodset på senga i deres lekegrind og på arenaen hvor det normalt er svært vanskelig å vinne.

Godset forsøkte å slå tilbake etter hvilen og reduserte én gang ved målsniken Mustafa Abdellaoue, men sluttspurten ble aldri komplett.

Der Vegard Hansens gutter tapte elleve minutter på overtid i 4-5-tapet mot Bodø/Glimt forrige helg, slapp Mjøndalen med skrekken denne gang, selv om det ble lagt til sju minutter i kveld.

JUBEL: Mjøndalen vant naboduellen mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
JUBEL: Mjøndalen vant naboduellen mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Mos fikk en enorm mulighet fire minutter på overtid, men keepertalentet Julian Faye Lund kunne denne gang se at marginene var på Mjøndalens side - som dermed kunne slippe jubelen løs for årets første poeng og årets første seier i Eliteserien 2019.

Amper krangel

Sondre Johansen, Stian Aasmundsen og Oliver Occean scoret Mjøndalens tre mål i oppgjøret hvor hovmester Joackim Olsen Solberg sto for to assist.

Etter at Mjøndalens seier var et faktum, gikk Jakob Glesnes i strupen på Christian Gauseth etter et sammenstøt, før også Marcus Pedersen blandet seg inn i krangelen. Dommeren måtte gripe inn for å roe ned situasjonen.

Gauseth ble tildelt gult kort etter kampslutt etter situasjonen.

- Om ikke dette var god reklame for norsk fotball, så vet ikke jeg. Det er akkurat sånn oppførsel det skal være i et derby, sier Christian Gauseth til Eurosport.

- Det skal gjøre vondt å tape hjemme for Mjøndalen, og det gjør det. Det var første omgang som ødela. Da var vi for pinglete og gjemte oss litt, sier Marcus Pedersen til samme kanal

AMPERT: Derbyduellen Strømsgodset og Mjøndalen på Marienlyst Stadion.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
AMPERT: Derbyduellen Strømsgodset og Mjøndalen på Marienlyst Stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Pangstart og målshow

Sondre Johansen ga Mjøndalen en drømmestart og ledelse etter åtte minutter da han stanget inn en perfekt slått corner fra Joackim Olsen Solbergs silkefot.

Lars Sætra svarte imidlertid umiddelbart på tiltale da han headet inn 1-1 tre minutter seinere etter en like presis dødball fra Godsets venstreback Lars-Christopher Vilsvik.

Før tjue minutter var passert kom kampens tredje mål. Mjøndalens Stian Aasmundsen snappet opp en retur etter forarbeid fra danske Tonny Brochmann og banket inn gjestens andre mål for kvelden.

Servitør Joackim Olsen Solberg var heller ikke ferdig for kvelden med å gjøre det han kan best: å servere strålende innlegg. Like før pause traff han superveteran og targetspiss Olivier Occéan med sin silkefot. 37-åringen fra Canada headet Mjøndalen i 3-1-ledelse.

Hjemmefansen på Marienlyst var nesten i sjokk over nyopprykkede Mjøndalens strålende 1. omgang og tre scoringer på Strømsgodsets lekegrind.

- Helt forferdelig, sa Godset-målscorer Lars Sætra til Eurosport i pausen.

Opphenting og overtidsdrama

Vertene hadde en formidabel jobb foran seg i 2. omgang. Likevel var det Mjøndalen som yppet seg like etter hvilen og var nær sin fjerde scoring for kveld.

Men etter 64 minutter kom den viktige reduseringen fra Strømsgodset. Selvfølgelig var det målsniken Mustafa «Mos» Abdellaoue - som ble toppscorer i Eliteserien så tidlig som i 2011 - som sto for reduseringen til 2-3.

Håpet var tent.

Stemningen på tribunen steg.

Og en kanonade og intensivert sluttspurt mot Mjøndalens innleide keepertalent Julian Faye Lund var i gang.

Sjansene var flere og store. Den største fikk Mos fire minutter på overtid, men overraskende nok misbrukte målsniken gigantsjansen.

- Det er nesten utrolig at Mos bommer der, sa tidligere Godset-trener og nå ekspertkommentator i Eurosport, Tor Ole Skullerud, på direkten.

Mjøndalen slapp med skrekken - og kunne slippe jubelen løs over årets første poeng og seier i Eliteserien 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer