Mjøndalen slo tilbake etter scoringer av Sarpsborgs debutanter

Utliknet i det 90. minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg 08 - Mjøndalen 2-2 (1-0)

(Dagbladet): Sarpsborg 08 hadde før møtet med Mjøndalen ikke vunnet på seks kamper. Mot laget på nedrykksplass, ble rekka forlenget. Scoringer av lagets to debutanter var ikke nok mot Mjøndalen som reddet poeng med en scoring i det 90. minutt.

Kjempemiss Peter Kovacs åpnet sin målkonto for Sarpsborg fem minutter før pause, men spissen både skulle og burde ha scoret tidligere. For etter et kvarter ble han servert, men den kliniske spissen slurvet i avslutningsøyeblikket.

Spissen var også frampå med hodet noen minutter seinere, men ble stoppet av Ivar Andreas Forn i Mjøndalen-buret.

Men fire minutter før pause fikk han vist seg fra sin beste side. Midtstopper Andreas Nordvik raidet oppover venstrekanten før han serverte et lavt innlegg som Kovacs møtte perfekt. En scoring som trolig gledet både Sarpsborg- og Strømsgodset-fansen.

Slo tilbake Mjøndalen kjemper febrilsk for å overleve på Norges høyeste nivå. I pausen valgte trener Vegard Hansen å foreta et formasjonsbytte. 4-5-1 ble byttet ut med 4-4-2. Og etter 56 minutter fikk de uttelling. Alagie Dodou Matar Sosseh møtte et innlegg perfekt og stanget inn sitt første Tippeliga-mål.

Bare minuttet seinere var Mjøndalen nær ved å snu kampen, men Mads Hansen klarte ikke styre ballen på mål.

I stedet var det en annen Sarpsborg 08-debutant som markerte seg. Mjøndalen har scoret mesteparten av sine mål på dødball denne sesongen, men i Sarpsborg fikk de smake sin egen medisin. På et godt slått hjørnespark steg danske Patrick Mortensen til værs og headet vertene i føringen i sin første kamp for blåtrøyene.

Minuttet etter ble Péter Kovács byttet ut, mens Sarpsborg andre målscorer ble ofret for friske bein med et kvarter igjen.

Det skjedde rett etter kjempesjanse til bortelaget.

Sendte keeper i angrep Mjøndalen gjort alt i sin makt for å få med seg poeng og allerede i det 85. minutt ble keeper Ivar Andreas Forn sendt opp i angrep på en dødball.

Fire minutter før slutt fikk Mjøndalen en ball i nettet. Men dommer Svein-Erik Edvartsen annullerte Sanel Kapidzics scoring.

Men Mjøndalen har vist tidligere i sesongen at de nekter å gi seg. Keeper Forn ble igjen sendt i angrep, og Mjøndalen fikk uttelling. Morten Sundli steg til værs og headet inn utlikningen.

- Det var deilig å gjøre opp for meg. Jeg glipper i markeringa på begge scoringene til Sarpsborg, sier Morten Sundli til C More.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer