Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mjøndalen snudde dramatisk kamp mot Bærum - møter Brann

Sikret ekstraomganger med scoring på overtid.

MØTER BRANN: Mjøndalen vant 4-1 over Bærum etter en dramatisk kamp, og skal møte Brann to ganger, for å avgjøre hvem som får den siste plassen i Tippeligaen neste år. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MØTER BRANN: Mjøndalen vant 4-1 over Bærum etter en dramatisk kamp, og skal møte Brann to ganger, for å avgjøre hvem som får den siste plassen i Tippeligaen neste år. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Mjøndalen sikret ekstraomganger hjemme mot Bærum tre minutter på overtid. Like etterpå ble Christian Gauseth utvist, men vertene ble likevel for sterke og vant 4-1.

- Det var helt uvirkelig, den sprøeste fotballkampen jeg har vært med på, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2 etter kampen.

Det så lenge svart ut for Mjøndalen med tanke på å ta seg videre i kvalifiseringen til eliteserien. I en jevnspilt kamp var hjemmelaget best i store perioder av kampen, men det klarte ikke å omsette sine muligheter.

Først da det gjensto et kvarters spill det ble ordentlig dramatikk i oppgjøret. Bærums Tokmac Nguen fikk slått inn fra skrått hold etter passivt forsvarsspill. Han fant Kristoffer Tollås, som kunne blitt den store helten da han fikk pirket ballen i mål.

Scoret på overtid Det så ut til å gå mot Bærum-seier, men Mjøndalen presset på. På corner sendte vertene opp alt de hadde, til og med keeper Ivar Andreas Forn tok turen opp. Først reddet gjestene på strek, men hjemmelaget beholdt ballen og fikk den inn i boksen igjen. Da fikk Magnus Sylling Olsen kranglet ballen i mål via en Bærum-spiller, og han sendte Mjøndalen Stadion til himmels tre minutter på overtid.

Dramatikken fortsatt like etterpå. Bruntrøyene var sugne på et nytt mål og presset på, men mistet ballen. I et forsøk på å vinne ballen tilbake taklet Christian Gauseth Nguen tøft og ble belønnet med diskuterbart rødt kort.

Mjøndalen gikk inn i ekstraomgangene med én mann mindre.

Møter Brann Det skulle vise seg å ha lite betydning. For tre minutter ut i annen ekstraomgang dukket Magnus Sylling Olsen opp på ny. Han fikk ballen i 16-meteren og dundret den i mål til ellevill jubel.

Med to minutter igjen på kampuret ble Sanel Kapidzic spilt igjennom alene med keeper. Målvakt Grzegorz Flasza felte dansken, laget straffe og fikk rødt kort. Midtstopper Bobby Warshaw måtte ta på seg keeperhanskene og kunne lite gjøre med straffen.

- For en utvikling og moral det var i denne kampen. For en underholdning og ramme, sa Hansen.

Ett minutt på overtid var keeper Warshaw på en lang bærtur, og Kapidzic lobbet over ham. Han fastsatte resultatet til 4-1.

- Jeg er stolt av hva vi holder på bygge opp i Bærum, men er skuffet når vi var så nær. Det er ikke hverdagskost at vi har 200 supportere på bortebane, sa Bærum-trener Morten Tandberg

Søndag 23. november og onsdag 26. november får Mjøndalen muligheten til å bryne seg mot Brann i siste kvalifiseringsrunde om eliteseriespill.

- Dette var en propagandakamp, så nå er det bare å møte opp til kampen mot Brann, sa Hansen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling