Mjøndalen-treneren om nivåfrykten: - Jeg vil aldri lyve om det

Sesongåpner mot Viking.

• Se videointervju med Mjøndalen-trener Vegard Hansen øverst i saken.

(Dagbladet): Når avspark tas i kampen mellom Mjøndalen og Viking, er det 23 år siden sist det ble spilt eliteseriefotball i Nedre Eiker. Mandag 6. april er en merkedag i kommunens historie. Samtidig er trener Vegard Hansen klar på én ting:

Han står for at han frykter nivået som venter Mjøndalen i gjensynet med Norges øverste divisjon.

- Det vil jeg aldri lyve om. Det er ikke noe skuespill fra vår side. Vi er minst på alle parametre, og blir sikkert tippet i bunn av alle. Det er vi veldig komfortable med. Vi vet det er en tøff jobb som venter oss at vi nok kommer til å slite utover i sesongen. Det er bare sånn det er, sier Hansen til Dagbladet.

Gruer seg Derfor er det gjerne ikke så overraskende at den frittalende Mjøndalen-treneren forteller at han gruer seg til de 30 kommende Tippeliga-oppgjørene.

- Jeg er en type som ikke gleder meg til kampene. Det er for mye som står på spill. Det er ikke noe moro med fotball før det går bra. Når vi taper er det den verste opplevelsen du kan tenke deg. Det er en jobb og lidenskap som ikke gir mye glede utenom når du vinner, sier Hansen.

Heldigvis, vil kanskje mange si, deler ikke mannskapet hans den samme oppfatningen.

- Spillerne er naive, tror de er gode nok og gleder seg. Jeg har en annen inngang, sier Hansen og smiler.

- Betyr det at du ligger våken og gruer deg til hver kamp?

- Jeg ligger ikke våken før - jeg ligger våken etter kamper, hvis vi taper. Før kamper sover jeg godt, men gruer meg? Ja.

- Bære eller briste De siste ni årene har Hansen løftet Mjøndalen fra 3. divisjon til Tippeligaen sammen med sportssjef og kompis Kenneth Karlsen. Ærlighet, respekt og rettferdighet er noe de begge verdsetter høyt.

Det bidro også til at duoen ga samtlige spillere som var med på fjorårets opprykk ny kontrakt. I vinter har troppen blitt supplert med nyervervelsene Michael Stilson, Tim André Nilsen og Amidou Diop, men lagets fremste styrke skal være samholdet og enheten - ikke enkeltindividene.

Hansen erkjenner samtidig at guttene hans vil få det tøft, men det betyr ikke at Mjøndalen skal prøve å forsvare seg til poeng av den grunn.

- Vi skal ikke ligge bakpå i 4-5-1 og kontre. Vi skal kline til, spille «Mjøndalen-fotball» og angripe med det vi har, så får vi se om det er nok også i denne divisjonen til å ta noen poeng.

- De siste tre årene har vi vært et spillende lag. Det er noe vi skal fortsette med. Det får bære eller briste, sier Mjøndalen-treneren.

Les også: Vegard Hansen om å dekke klubbunderskudd med penger fra egen lomme, sende laget på fylla før skjebnekamp og sjokkbeskjeden fra egen spiller

KLAR FOR TIPPELIGAEN: Sammen med sportssjef Kenneth Karlsen har trener Vegard Hansen løftet Mjøndalen fra 3. divisjon til Tippeligaen på ni år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR TIPPELIGAEN: Sammen med sportssjef Kenneth Karlsen har trener Vegard Hansen løftet Mjøndalen fra 3. divisjon til Tippeligaen på ni år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer