Kvalik til Eliteserien 2018

Mjøndalen vant, men Gauseth er flau over eget lag: - Det er patetisk

Mjøndalen slo Ull/Kisa i første kvalikkamp. Nå venter Ranheim eller Sandnes Ulf i neste kvalik-oppgjør.

FIKSET STRAFFE: På Isachsen stadion i Mjøndalen møter hjemmelaget Mjøndalen et av overraskelseslagene Ull/Kisa i første runde av kvalifiseringen.
Amahl Pellegrino felles av keeper Stefan Hagerup.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
FIKSET STRAFFE: På Isachsen stadion i Mjøndalen møter hjemmelaget Mjøndalen et av overraskelseslagene Ull/Kisa i første runde av kvalifiseringen. Amahl Pellegrino felles av keeper Stefan Hagerup. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Mjøndalen – Ull/Kisa 3–1

(Dagbladet): Mjøndalen tok første stikk på veien til Eliteserien 2018 med seier mot Ull/Kisa lørdag ettermiddag.

Det var en åpen kamp som kunne ha godt begge veier, og selv om hjemmelaget 3-1 til pause var de heldige som møtte et lite effektivt Ull/Kisa. Gultrøyene hadde flere muligheter til å redusere, men fant aldri veien til nettmaskene igjen.

Mjøndalen-profil Christian Gauseth var lite fornøyd med det hans eget lag leverte. Overfor Eurosport, sier han:

- Jeg er veldig lite fornøyd over måten vi framstår på. Jeg har lyst til å bruke et ord som flau. Den andre omgangen er patetisk. Da har spiller vi uten selvtillit.

Gauseth fortsetter:

- Vi har folk som er bra med ball før pause som er helt usynlige i andre og ikke greier å spille av press etter ta ned ballen.. Vi ser redde og engstelige ut. Skal vi ha noe å gjøre videre i den kvaliken må vi skjerpe oss. Dette kan vi ikke være bekjent av.

Involvert i alle tre målene

Han har vært brennheit i hele høst. Og i dagens kvalik-kamp mot Ull/Kisa viste Amahl Pellegrino at han også er en mann for de store anledningene.

I en kamp som svingte mye fram og tilbake var det 27-åringen fra Drammen som ble tungen på vektskåla.

Han var rett og slett kampens store spiller og involvert i alle tre målene. Mjøndalen-treneren Vegard Hansen var tom for ord da Eurosport ba om nye komplimenter for den brennhete spilleren:

– Nei, nå er det tomt. Det er det for lenge siden. Jeg skjønner ikke at det går an. Det er helt utrolig. Han har 19 totalt og 18 av dem er perler.

Mjøndalen fikk et perfekt utgangspunkt på dagens kamp, men det kunne fort ha sett veldig annerledes ut.

Bortelaget, kledd i gult, hadde startet kampen best og hadde en stor sjanse til å gå opp i ledelsen etter 12 minutter. Men Mjøndalen stoppet sjansen, og fikk i stedet en overgang som endte i et straffespark Christian Gauseth lempet trygt i hjørnet etter at Amahl Pellegrino ble felt.

Åtte minutter seinere doblet Mathias Fredriksen ledelsen for bruntrøyene. Han stupte inn et perfekt vektet innlegg fra Pellegrino.

Slo tilbake

Kampen svingte fram og tilbake og det var sjanser begge veier. Men det var Ull/Kisa som skulle score det neste. 37 minutter var spilt da Andreas Aalbu stanget inn reduseringen da han fikk stå helt alene inne i Mjøndalen-boksen.

Ull/Kisa følte nok at det var veldig fortjent kampbildet tatt i betraktning, men gultrøyene var bare i himmelen i et drøyt minutt.

For på sitt første angrep etter reduseringen banket Pellegrino inn 3–1. Han lurte utenfor 16-meteren og sendte av gårde en kanonkule fra 18 meter da han fikk stå helt alene i returrommet.

Ut over i den andre omgangen hadde Ull/Kisa flere muligheter til å redusere, men Mjøndalen sto imot presset. Dermed er Hansens mannskap klar for siste hindring før det blir kvalik-kamp mot et Eliteserie-lag.

Neste søndag venter enten Ranheim eller Sandnes Ulf. De to lagene møtes søndag klokka tre. Kampens sendes på Eurosport Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer