Mjøndalens amerikanske helt takker gråtende pappa for støtten

- Jeg hadde ikke vært her uten han.

• Mjøndalen - Rosenborg 3-2

ISACHSEN STADION (Dagbladet): - Jeg har egentlig ikke ord. Det er helt utrolig. Alle nedturene har forvandlet seg til dette store øyeblikket for meg, sier Bernstein til Dagbladet etter å ha scoret to mål da Mjøndalen snudde 0-2 til 3-2 mot Rosenborg foran et rekordstort publikum på Isachsen stadion.

Den amerikanske helten gikk skadet nesten hele fjorårssesongen og fikk på høsten beskjed om at kontrakten hans ikke ville bli forlenget.

Men da midtstopper Ulrik Arneberg skadet seg på oppvarmingen før den første kvalikkampen mot Brann, fikk Bernstein en uventet mulighet. Og da det sensasjonelle opprykket ble sikret, spilte Bernstein en essensiell rolle. Det sikret 27-åringen en ny avtale.

- Fotball er fullt av tilfeldigheter. Dette er helt uvirkelig, sier en ekstatisk Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dagbladet.

- Ga aldri opp Etter at Bernstein kom til Norge og Nedre Eiker i 2011, har det vært mange tunge stunder. Skadeproblemene har nærmest forfulgt ham. Han har likevel nektet å gi opp.

- Du blir alltid lei deg når du får en slik beskjed som jeg fikk, men det var en del av meg som visste at jeg fremdeles kunne spille på et høyt nivå. Jeg er alltid optimistisk. Jeg tvilte aldri på meg selv, det kan du ikke gjøre som idrettsutøver for da er du ferdig. Jeg har trent som et helvete for å komme tilbake, forteller Bernstein.

Gleden i kveld ble ytterligere forsterket, etter som pappa Colin satt på tribunen. Han tok turen fra San Diego, California, før hjemmekampen mot Tromsø i helga. Da fikk han se sønnen score to mål og bli matchvinner på overtid. Rhett trodde ikke det kunne bli større, men mot Rosenborg fikk han dele en ny magisk stund sammen med pappaen sin.

- Pappa gråt etter kampen. Det var veldig spesielt for meg. Hadde det ikke vært for han, hadde jeg ikke vært her i dag. Han har oppmuntret meg og vært der for meg i de tøffe periodene, sier Bernstein rørt.

Gir faren sesongkort Lagkamerat Christian Gauseth forteller at han møtte Bernsteins pappa før Tromsø-kampen. Nå prøver spissen å lokke amerikaneren fra solfylte San Diego til å bli i Nedre Eiker.

- Hvis Rhett scoret så sa jeg at faren måtte få sesongkort og flytte hit. Nå har han scoret to ganger, så jeg regner med at han har begynt å kikke på leiligheter på finn.no allerede, sier Gauseth til Dagbladet og smiler.

Gauseth kjempet selv iherdig gjennom hele kampen. Heller ikke krampa som kom ti minutter før full tid stoppet ham. Etter at de største jubelscenene hadde lagt seg i Mjøndalen-garderoben, skrøt Gauseth av kollektivet han og Bernstein begge er en viktig del av.

- Rhett er en type som det finnes mange av på dette laget. Han er en «fighter» som aldri gir opp. Vi fikk knapt brukt ham i fjor. Så var han skadefri og klar mot Brann. Da bidro han stort til at vi slo dem ut. Det sier vel litt om en fyr som ikke gir seg. Han er ikke en type som legger seg ned og syns synd på seg selv. Det tror jeg karakteriserer veldig mange av dem som sitter i garderoben vår. Folk vet at hvis vi står sammen, kan vi få til veldig mye, sier Gauseth.

- Gikk i krigen Det er andre kamp på rad Bernstein får velforjent ros. Etter seieren mot Tromsø beskrev Mjøndalens trener amerikaneren som en type han ville gått i krigen med, en type som han alltid ville ha på laget, uansett når og hvor.

SCORET PÅ OVERTID: 3-2 målet ble heftig feiret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SCORET PÅ OVERTID: 3-2 målet ble heftig feiret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Rhett er fantastisk ærlig. Han er en hardtarbeidende type som jeg setter utrolig stor pris på, sier Hansen.

Det gleder Bernstein.

- Det er utrolig godt å høre. Vegard vet at jeg alltid spiller med hele hjertet og gir 100 prosent i hver duell og på hver dødball. Det er dette Mjøndalen handler om. Vi har gode spillere, men det er kollektivet som gjør oss spesielle.

Og det er den innstillingen som har gjort at Tippeligaens minste klubb nå ligger på 6. plass etter 12 poeng på åtte kamper.

- Vi tror alltid at vi kan være best. Jeg tror ikke nødvendigvis at Mjøndalen vinner serien i år, men alt kan skje. Jeg tror vi kan komme høyt opp på tabellen, sier Bernstein.

UTLIGNET: Bernstein har scoret fire mål på de to siste kampene og er nå toppscorer i Mjøndalen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTLIGNET: Bernstein har scoret fire mål på de to siste kampene og er nå toppscorer i Mjøndalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer