SORG:  Henrikh Mkhitaryan. Foto: NTB Scanpix
SORG:  Henrikh Mkhitaryan. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mkhitaryan drives av farens tidlige bortgang

Faren til Manchester United-stjerne Henrikh Mkhitaryan døde av hjernesvulst kun 33 år gammel. Det fikk armeneren til å vokse opp fortere.

Henrikh Mkhitaryan blir drevet av farens altfor tidlige bortgang, og 27-åringen tror faren ser ned på ham fra himmelen. Hamlet Mkhitaryan var også fotballspiller, men døde i en alder av 33 år etter hjernesvulst.

– Han var min drivkraft og min motivasjon fordi han spilte fotball på profesjonelt nivå da jeg var ung. Jeg drømte alltid om å være med han til treningsfeltet. Min drøm var å følge i hans fotspor og også bli profesjonell fotballspiller, sa Mkhitaryan ifølge The Guardian.

Kom fra Dortmund

27-åringen var José Mourinhos andre sommersignering da han kom til Manchester United fra Borussia Dortmund. Angrepsspilleren mener farens bortgang hjalp han med å vokse opp fortere.

– På den ene siden hjalp det meg å vokse opp fortere, men på den andre siden ikke fordi du ikke har en mann som kan gi deg retning og disiplin når du vokser opp uten en far.

Takker moren

Han takker imidlertid moren som måtte innta både mors- og farsrollen.

– På en måte var min mor både min mor og min far, så jeg er takknemlig overfor henne, og jeg er takknemlig overfor alle menneskene som har vært med min side i harde stunder.

Mkhitaryan kommer fra en skikkelig fotballfamilie. Hans mor jobbet i Det armenske fotballforbundet, mens hans søster jobber i UEFA.

Nå gleder han seg til å ta fatt på sin første Premier League-sesong.

– Det har alltid vært min drøm å spille i Premier League. Og endelig kan jeg fullføre drømmen.

(NTB)