GIKK SEG OPP: Finske Kaisa Mäkäräinen fra Finland avanserte fr 23.- til fjerdeplass under kvinnenes jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen i dag. Dermed er hun fortsatt med i kampen om sammenlagtseieren. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
GIKK SEG OPP: Finske Kaisa Mäkäräinen fra Finland avanserte fr 23.- til fjerdeplass under kvinnenes jaktstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen i dag. Dermed er hun fortsatt med i kampen om sammenlagtseieren. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Mäkärainen potte sur etter fjerdeplassen

Kjenner hun presset i duellen mot Tora?

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Finske Kaisa Mäkärainen avanserte fra 23.- til fjerdeplass på dagens jaktstart i Holmenkollen, og tapte dermed ikke så mange poeng i duellen mot Tora Berger som hun fort kunne ha gjort.

På de offisielle listene leder hun fortsatt med ti poeng - 842 mot 832 - men etter at begge har strøket sine to dårligste renn, så er Tora den reelle lederen, med fem poengs forsprang før morgendagens avsluttende fellesstart i Holmenkollen.

Skjerpet seg
Tora gikk lenge et svakt løp i dag, med fire bom på de to tre første skytingene, men etter en prikkfri siste stående klarte hun likevel å berge inn en god andreplass i løpet.

Om de to rivalene som gjør opp om det store verdenscuptrofeet sammenlagt blir nummer én og to på fellesstarten i morgen, så er regnestykket så enkelt som at førstemann i mål vinner.

Om de havner lenger ned på resultatlista, så er ikke regnestykket like enkelt. Da kan Tora Berger også vinne sammenlagt selv om Kaisa Mäkärainen kommer før henne i mål.

Taus finne
Om vi skal dømme ut fra reaksjonene etter dagens løp, så virker Mäkärainen mest preget av de to.

Mens Tora Berger tok seg god tid og svarte på alt av spørsmål, så spradet Mäkärainen med surt blikk rett forbi det meste av pressefolk.

Utover noen pålagte tv-intervjuer, så lot hun seg for øvrig bare intervjue av finsk presse.

Til NRK sa den finske jenta at hun falt på førsterunden på jaktstarten, og at hun slo seg kraftig.

Slaktet Kollen
Til dagbladet sa hun på torsdag at løypeforholdene under sprinten den dagen var de verste forholdene de har hatt i verdenscupen hele sesongen, og slaktet arrangøren for dårlig preparering.

- Jeg fikk vondt overalt, men heldigvis gikk det ikke ut over verken ski eller staver.

Om thrilleravslutningen mot Tora Berger i morgen, svarte hun mer avvikende.

- Vi får se hva som skjer i morgen. Jeg har ikke tenkt å stå på norsk tv og snakke om taktikken min i morgen.

Én sammenlagttriumf
Tora Berger går sitt siste verdenscupløp på morgensdagens fellesstart, og hun drømmer selvsagt om å avslutte en lang og god karriere med å vinne sammenlagtcupen på hjemmebane i Holmenkollen.

- Det hadde selvsagt vært artig å ta med seg den, men da må jeg prestere bra i morgen.

I løpet av sin fantastiske karriere har vunnet 28 verdenscupseirer, to OL-gull og åtte VM-gull. Men verdenscupen sammenlagt har hun «bare» vunnet én gang tidligere.

Lesjinger på tribunen
- Jeg synes jeg har gjort veldig mye bra. Jeg har ikke vært god nok for det tidligere, men for meg har det vært viktig å bygge opp formen til mesterskap, da det gjelder som mest, sier Tora Berger til Dagbladet.

Etter Mäkärainens tre seirer i Finland forrige helg, så virket sammenlagtseieren tapt for Tora Berger, men med to andreplasser i Kollen, samtidig som Mäkärainen havnet helt nede på 23. plass på sprinten, så har Tora Berger fått en ekstramulighet til å snappe den store pokalen.

- Drømmefinalen hadde vært om jeg hadde ledet med 60 poeng før løpet i morgen, hehe, sier hun.

På plass på tribunen i morgen er det et par busslaster med lesjinger for å heie henne fram i morgen.

SLITEN OG SUR: Kaisa Mäkäräinen tok ut alt på dagens løp. Etterpå var hun bare sur. Kjenner den finske jenta på nervepresset før morgendagens finaleduell mot Tora Berger. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SLITEN OG SUR: Kaisa Mäkäräinen tok ut alt på dagens løp. Etterpå var hun bare sur. Kjenner den finske jenta på nervepresset før morgendagens finaleduell mot Tora Berger. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer