Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mäkäräinen med suveren jaktstartseier

VANT: Kaisa Makarainen. Foto: NTB Scanpix
VANT: Kaisa Makarainen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kaisa Mäkäräinen gikk inn til en soleklar seier på kvinnenes skiskytterjaktstart i Ruhpolding. Beste norske ble Marte Olsbu på niendeplass.

Den finske jenta startet med et forsprang på 22 sekunder, og det var tidlig klart at det aldri kom til å bli noen seierskamp. Til det var Mäkäräinen for god på både standplass og i sporet.

34-åringen holdt seg til kun én bom på tredje skyting. Hun slo Gabriela Koukalová med et helt minutt. I likhet med Laura Dahlmeier hadde tsjekkeren to bom allerede på første liggende skyting. Med en slik åpning var jakten på Mäkäräinen nesten over før den hadde begynt.

Olsbu innledet jaktstarten som nummer 17. Med kun et feiltreff (andre skyting) avanserte hun åtte plasser. Hun var 1.59,8 minutter bak vinnertiden.

- Det var et veldig bra løp. Jeg følte det gikk bedre i sporet i dag, så dette må jeg fortsette med. Jeg har også skutt bra i det siste. Formen peker oppover, sa Olsbu til NRK.

Tiril Eckhoff var derimot svært skuffet etter sin 31.-plass. Hun startet rennet som nummer 19, men fire bom og labert tempo i langrennssporet ødela for 26-åringen.

- Nå har jeg en kropp som ikke fungerer. Det er altfor dårlig, sa Eckhoff til NRK før hun gikk.

Ingrid Landmark Tandrevold endte på 50.-plass. Hun hadde tre bom.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media