MÅLKONGER: Til venstre: Gerd Müller feirer på Olympiastadion i München etter at han ble matchvinner i VM-finalen i 1974. Til høyre: Lionel Messi feirer sitt 86. mål i 2012, scoringen som gjorde at Müllers rekord på 85 i 1972 ble slettet. Foto: EPA / NTB SCANPIX
MÅLKONGER: Til venstre: Gerd Müller feirer på Olympiastadion i München etter at han ble matchvinner i VM-finalen i 1974. Til høyre: Lionel Messi feirer sitt 86. mål i 2012, scoringen som gjorde at Müllers rekord på 85 i 1972 ble slettet. Foto: EPA / NTB SCANPIXVis mer

Müller har bare én ting å utsette på Lionel Messi

Etter at den 40 år gamle rekorden ble slått.


(Dagbladet): Gerd «Der Bomber» Müller har trukket seg mer eller mindre tilbake fra offentligheten på grunn av sviktende helse, men på oppfordring fra det tyske nettstedet Sport1.de, kommenterer han i dag at Lionel Messi i går slo den 40 år gamle rekorden hans på 85 mål på ett kalenderår.

Og virker å være alt annet enn skuffet over at rekorden røk:

- Rekorden min holdt i 40 år: 85 mål på 60 kamper. Nå har den beste fotballspilleren i verden slått den - og jeg gleder meg på hans vegne, sier 67-åringen.

Og han synes knapt det kunne vært en bedre mann som tok fra ham rekorden.

- Messi er en utrolig spiller, en gigant. Og samtidig en så sympatisk og beskjeden utøver. Jeg håper at han scorer inn et mål eller to i de resterende kampene i 2012, slik at rekorden hans blir stående de neste 40 årene.

Men én ting plager den gamle storscoreren, som ifølge Wikipedia scoret 398 mål på 453 kamper for Bayern München og 68 på 62 landskamper for Vest-Tyskland.

- Messi har egentlig bare en feil: Han spiller ikke for FC Bayern, sier Müller.