TRIVES: Mueller er trener for det nystartede og norsksponsede privatlaget Team CBA. Han skal hjelpe Shani Davis og den svenske duoen Joel Eriksson og Daniel Friberg til suksess på skøyteisen. Denne helgen er det verdenscupåpning i Heerenveen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
TRIVES: Mueller er trener for det nystartede og norsksponsede privatlaget Team CBA. Han skal hjelpe Shani Davis og den svenske duoen Joel Eriksson og Daniel Friberg til suksess på skøyteisen. Denne helgen er det verdenscupåpning i Heerenveen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Müller stortrives i nytt privatlag

- Jeg føler meg veldig komfortabel.

Peter Mueller (56) gliser bredt. Skøytetreneren er tilbake der han føler seg hjemme — på isen. Mueller er trener for det nystartede og norsksponsede privatlaget Team CBA. Han skal hjelpe Shani Davis og den svenske duoen Joel Eriksson og Daniel Friberg til suksess på skøyteisen. Denne helgen er det verdenscupåpning i Heerenveen. — Det er spennende å være tilbake. Vi har en bra sponsor, og en amerikansk gutt og to svensker på laget. Det er interessant, sier Mueller til NTB. — Jeg føler meg veldig komfortabel der ute (på isen). Det er veldig morsomt, og det er livet mitt, legger amerikaneren til. For ett år siden ble han sparket som landslagstrener for Norge. Han fikk fortsette som personlig trener for Håvard og Hege Bøkko, men kunne ikke blande seg inn i landslagets opplegg under samlinger og løp.
Stjerneløper Shani Davis er lagets store stjerne. Amerikaneren forsvarte gullet på 1000 meter og tok sølv på 1500 meter i Vancouver-OL. I verdenscupen sist sesong vant han alle løpene på de to distansene med unntak av ett. 28-åringen er også verdensrekordholder på 1000 (1.06,42) og 1500 meter (1.41,04). Mueller synes det er spennende å jobbe med landsmannen. — Han har et åpent sinn og ønsker å prøve forskjellige ting. Han er veldig mottakelig med alt. Håvard og Hege Bøkko sponses av samme selskap som Muellers lag og har et tett forhold til amerikaneren. Men på isen vurderer Mueller sin tidligere elev som en konkurrent til Davis. — Det jeg tenker mest på nå er Team CBA. Det er det jeg jobber med. Alle andre er konkurrentene våre, sier Mueller.
Debatt om privatlag I Norge har debatten lenge rast om privatlag i skøyter og langrenn. Mueller tror privatlag er framtiden. — Hvis utøvere ikke er fornøyd med de forskjellige forbundene, har ikke forbundene gjort en god nok jobb for dem. De ville ikke gått til privatlag hvis de var fornøyde. — Jeg mener privatlag er framtiden, og det har vært i Nederland i 15 år. KNSB (Det nederlandske skøyteforbundet) har aldri vært sterkere, og heller ikke løperne. Det er konkurranse mellom seks-sju lag i landet. Utøvere vil fortsatt gå i sine lands farger. Amerikaneren mener også at forbund og privatlag bør kunne samarbeide. — Selvfølgelig. De gjør det i Nederland. Forbundet har aldri hatt mer penger, og de får inn penger på grunn av resultatene til utøverne. Vi ønsker ingen konflikt med forbundene, men vil jobbe med dem og hjelpe til. Det er bra for alle, og de som får de største fordelene, er utøverne. Det er viktigst, sier Mueller. Samarbeidet mellom Mueller og Davis ga suksess i første forsøk. Davis vant verdenscupåpningen på 1000 meter med tiden 1.08,40.

(NTB)

STJERNA: Shani Davis er lagets store stjerne. Foto: EPA / VINCENT JANNINK
STJERNA: Shani Davis er lagets store stjerne. Foto: EPA / VINCENT JANNINK Vis mer