HOPPENDE GLAD: Thomas Müller er VMs toppscorer etter gruppespillet - sammen med Lionel Messi og Neymar. Alle har fire. Foto: Jurij Kotsjetkov / EPA / NTB Scanpix
HOPPENDE GLAD: Thomas Müller er VMs toppscorer etter gruppespillet - sammen med Lionel Messi og Neymar. Alle har fire. Foto: Jurij Kotsjetkov / EPA / NTB ScanpixVis mer

Müllers niende VM-mål var det beste av dem alle

- Et av mine vakreste.

Tyskland-USA 1-0 (0-0):

(Dagbladet:) Tyskland var sikret gruppeseier med uavgjort mot USA, og da ville de også få følge av nasjonens gamle helt Jürgen Klinsmann og hans amerikanske utvalgte til åttendedelsfinalen.

Det er noen år siden Klinsmann var en av verdens beste spisser. Da han ga seg, var det med 11 VM-scoringer på samvittigheten.

Nå kjenner han Thomas Müllers pust i nakken.

Mesterlig satt For Müllers nydelige scoring ble den eneste i regnværet i Recife. Etter en kort corner havnet et innlegg hos Per Mertesacker i feltet. Hans heading ble reddet av Tim Howard. 20 meter fra streken sto Thomas Müller, med massevis av folk mellom seg og det ledige hjørnet.

Han fant det likevel - med et herlig, skrudd bredsideskudd.

- Et av mine vakreste mål, sier han i TV-intervjuet etter seieren.

Og:

- Det var ikke lagets beste kamp, men vi fikk seieren.

Sammen med Messi og Neymar Müller, som scoret hattrick da Tyskland overkjørte Portugal i den første kampen, står nå med fire mål her i Brasil. Han har dermed like mange som Neymar og Lionel Messi i kampen om toppscorertittelen.

Men Müller puttet også fem ganger i Sør-Afrika i 2010. Og nå er han bare to bak Jürgen Klinsmann i totalen - i en alder av 24 år.

Den trusselen lever nok USAs landslagssjef fint med i kveld: Siden Portugal ikke vant med større sifre mot Ghana, var 0-1-tapet nok for USA til å gå videre til åttendedelsfinalen. Der møter de det som sannsynligvis blir Belgia til kamp 1. juli, mens Tyskland skal opp mot toeren i Belgias gruppe kvelden før.

- I begynnelsen hadde vi for stor respekt for Tyskland, men vi kom oss etter hvert. Vi skapte to store sjanser mot slutten, og alt i alt er det en god kamp fra oss, sier USA-sjef Klinsmann.

- Jeg skulle ønske vi hadde litt mer ballbesittelse, men jeg er tilfreds med spillerne. Det er et stort, stort skritt for oss å komme oss til åttendedelsfinalen.

Tim Howard var USAs beste mot Tyskland, og det er ikke hans første imponerende forestilling i VM.

- Tim holder laget vårt sammen. Skal du nå langt i VM, trenger du en av de beste keeperne i verden. Og det har vi, fastslår Klinsmann.

- Noen ganger kan du være fornøyd selv når du har tapt. Det er rart, men sånn er det nå. Vi gikk videre, og det er det eneste som betyr noe, sier en glisende Tim Howard.