Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kenneth Bergh - fryktet MMA-utøver

MMA: Endelig en som tør å møte Kenneth

Går i buret i London 2. juni mot tøff franskmann.

KAMP I SIKTE: Kenneth Bergh har slitt med å skaffe seg ny motstander etter fem strake triumfer i første runde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
KAMP I SIKTE: Kenneth Bergh har slitt med å skaffe seg ny motstander etter fem strake triumfer i første runde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): - Endelig, sier Kenneth Bergh (27).

Den norske muskelbunten som står med fem strake MMA-triumfer har fått en motstander.

En som tør å møte ham.

For det har vært problemet. Etter at Kenneth Bergh har gjort slutt på fem kamper allerede i den første runden har det vært så å si umulig å skaffe en ny motstander.

- Endelig blir det match. Det har nok vært en del som har hatt betenkeligheter. Flere som sikter mot UFC har muligens sett på det som problematisk å møte meg. Et tap kan jo skape et hinder på den veien.

GOD STEMNING:  Emil Meek og Kenneth Bergh (i midten) har humøret på topp. Til høyre UFC-utøver Jack Hermansson. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GOD STEMNING:  Emil Meek og Kenneth Bergh (i midten) har humøret på topp. Til høyre UFC-utøver Jack Hermansson. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det sier Kenneth Bergh. Lett-tungvekteren som kan ha skremt vekk eventuelle motstandere med sin knusende merittliste.

Han vant sin femte kamp mot skotten Ross Cooper i London 12. november i fjor.

Kenneth Bergh sier han vil gå kamper så ofte som mulig.

- Jeg elsker sporten. Og jeg vil til UFC. Om det så må gå 20 kamper først, så gjør jeg det, sier Bergh.

2. juni entrer han buret mot Norman Paraisy. Kampen skal gå i London, i ligaen Cage Warriors.

Og franskmannen er ingen hvem som helst.

- Stor erfaring

- Han er sterk. Og han har stor erfaring. Jeg har bedt om å møte de tøffeste av de tøffeste. Paraisy er en slik en, forteller Kenneth Bergh til Dagbladet.

Han sier at det aldri har vært interessant for ham å gå kamper som han er garantert å gå seirende ut av.

Norman Paraisy har konkurrert i noen av Europas tøffeste ligaer.

- Han har konkurrert i M-1 og Bellator. Paraisy har også gått tittelkamp i Cage Warriors, forteller Bergh.

Norman Paraisy gjør et slags comeback når han møter Kenneth Bergh.

Sist franskmannen var i buret, møtte han norsk-svenske Jack Hermansson. Da tapte Paraisy på såkalt submission, langs bakken ved kvelertak bakfra.

Det var 7. juni 2014. Det blir to år uten kamp.

Kenneth Bergh tror det skyldes at franskmannen vurderte karrieren etter nederlaget for Hermansson.

KASTET FLASKE: Under en pressekonferanse med Conor McGregor før hans returoppgjør mot Nate Diaz, brøt det ut i vold mellom de to sidene. Mens McGregor svarer på spørsmål fra pressen, reiser Diaz og tilhengerne hans seg fra setene sine for å forlate salen., Underveis slenger det ditt mot mannen på scenen. Det ender i at McGregor kaster en mikrofon... Vis mer

- Nå bare spekulerer jeg. Men det kan se slik ut. Han har gått mange kamper, men han er ikke mer enn 31 år. Jeg tror han er innstilt på full satsing igjen. Det blir en tøff kamp mot en ordentlig tøff motstander, sier Kenneth Bergh.

- Endelig et mål

Han legger til:

- Jeg gleder meg virkelig. Endelig har jeg et mål for all treningen. Jeg går to økter hver eneste dag uansett. Men nå har jeg et konkret mål.

Men aller helst ønsket Bergh seg en kamp i UFC-stevnet i Globen 28. mai.

- Det er selvfølgelig ikke helt umulig fortsatt. Det har hendt før at man omtrent er i oppvarming foran en annen kamp, for så å motta tilbud om en UFC-kamp. Men nå har jeg fullt fokus mot kampen i London 2. juni.

Han sier:

- Jeg er bare så glad for at jeg endelig har en ny kamp å sikte mot.

INFORMERER: MMA-stjerna Ray Elbe fikk en uheldig avslutning på hyrdestunden med dama, da han i begynnelsen av desember pådro seg brudd i penis. Her forklarer han om det som skjedde. Video: Ray Elbe / Magicalray.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media