Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oslo øst mot Oslo vest i «This Is Oslo»

MMA-gutter møtes til boksekamp i Oslo

- Går for knockout.

SISTE MØTE: Christoffer Darre (t.v.) og Marwan Palani møttes for siste gang i februar blant containerne på baksiden av Skur 13 på Tjuvholmen. Neste gang er i ringen 26. mai til det som omtales som til å bli en forrykende boksekamp. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SISTE MØTE: Christoffer Darre (t.v.) og Marwan Palani møttes for siste gang i februar blant containerne på baksiden av Skur 13 på Tjuvholmen. Neste gang er i ringen 26. mai til det som omtales som til å bli en forrykende boksekamp. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

To stortalenter i MMA braker sammen under proffboksestevnet This Is Oslo på Tjuvholmen i Skur 13 lørdag 26. mai.

En skikkelig prestisjekamp mellom Oslo øst og Oslo vest. Christoffer Darre (23) og Marwan Palani (25) møttes bak hallen for en siste gang i februar før det blir alvor.

For alvor blir det.

KLARE: MMA-utøverne Christoffer Darre (t.v.) og Marwan Palani er klare for et oppgjør på nevene. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KLARE: MMA-utøverne Christoffer Darre (t.v.) og Marwan Palani er klare for et oppgjør på nevene. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Disse to gutta kommer til å gi alt. De innehar også stor boksekompetanse. Det vil bli en forrykende kamp. Jeg tror det fort vil bli kveldens store kamp, sier David Garcia.

Han står bak ideen om at to MMA-utøvere som representerer hver sin bydel skal gjøre opp om tung prestisje i en boksekamp.

- Dette blir ikke noe tull. Når jeg først er der, blir det alvor, sier Marwan Palani (25).

Det tidligere fotballtalentet fra Oslo øst sa ja umiddelbart, da han ble spurt om han ville gå en proffkamp i boksing mot en annen MMA-utøver fra Oslo vest.

De to omtales som store talenter i Mixed Martial Arts. Og at de har utviklet stor dyktighet såkalt stående.

Christoffer Darre er allerede profesjonell, mens Marwan Palani er semiproff med store ambisjoner om å nå langt som profesjonell utøver.

Begge har finpusset bokseteknikken i lengre tid.

- Dette blir en bra kamp. Det blir den beste på skuret denne kvelden. Vi går begge seriøst inn for dette, sier Christoffer Darre til Dagbladet.

Han sier at det var skikkelig inspirerende å bli spurt. Også han takket ja umiddelbart.

- Dette blir en veldig severdig kamp. Det kan jeg love, sier Christoffer Darre.

Han er veldig godt fornøyd med forberedelsene.

- Alt har gått bra. Det har vært en annen oppkjøring enn mot en MMA-kamp med mer kondisjonstrening og sparring, forteller Darre.

Han vil gjerne presisere at han er første nordmann som er profesjonell både i MMA og i boksing.

- Det er jeg stolt av, sier Christoffer Darre.

- Veldig imponert

Kenneth Bergh er en av Norges beste MMA-utøvere. Han trener sammen med Christoffer Darre på Frontline Academy i Bogstadveien, like ved Majorstua. Godt plassert på Oslo Vest.

Han er imponert.

GRAFFITI: Skur 13 bærer preg av mye som står skrevet og tegnet på veggene. Lørdag 26. mai setter disse to unge herrene et annet preg på stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GRAFFITI: Skur 13 bærer preg av mye som står skrevet og tegnet på veggene. Lørdag 26. mai setter disse to unge herrene et annet preg på stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Christoffer er et av våre aller største MMA-talenter. Og jeg er blitt veldig imponert over framgangen han viser i boksetreningen. Her får faktisk Norge et nytt stort boksetalent, Men jeg håper selvfølgelig at han blir i MMA, sier Kenneth Bergh.

Han har tro på sin treningskamerat.

- Ja, jeg tror Christoffer vinner kampen. Men den kommer til å bli forrykende og kommer sannsynligvis til å gå i et stort tempo, sier Kenneth Bergh.

Chris Nilsen som driver Frontline Muay Thai på Valle i Oslo Øst har derimot tro på sin elev.

- Går for knockout

- Marwan har virkelig gått seriøst inn for dette og har utelukkende trent boksing i lang tid. Marwan har ikke erfaringen til Darre. Marwan har erfaring som fotballspiller. Men han går inn for MMA for fullt. Og den kommende oppgaven med hele sitt hjerte og sjel. Han har vist solid framgang. Han ser ut som en bokser nå i alt han foretar seg. Det er også en fordel at Marwan må ta vekt og gå ned en klasse med sin muskelmasse. Og så er han psykisk veldig sterk, sier Nilsen.

Marwan har stor tro på seg selv.

- Det er en selvfølge at jeg tror jeg vinner. Det er min arm som skal heves i været etter kampen, og ikke hans, sier Marwan Palani.

Trener Chris Nilsen fra Oslo øst analyserer det som venter påp denne måten:

- Det at ingen har gått boksekamper før skal ikke ha noe annet å si enn at det vil bli en kamp helt utenom det vanlige. Her kommer to karer opp i ringen som vil gi alt med stort hjerte. Boksekamper kan ha en tendens til å bli litt «døll», fordi boksere går inn for å plukke poeng underveis og kan dempe intensiteten. Disse to karene her har med seg MMA-mentaliteten opp i ringen. De kommer ikke til å spare på noe fra første til siste sekund. Og jeg er sikker på at begge to kommer til å gå for knockout fra start til slutt, sier Chris Nilsen.

Han har bare en ting å utsette på denne kampen. Det er at han ikke får være til stede. Nilsen skal følge sitt stortalent Jon Vetle Furuheim i verdens største thaiboksingstevne i Birminghan samme kveld.

- Men jeg skal følge med på alt så godt det lar seg gjøre, sier Chris Nilsen.

Det blir lagt opp til øst mot vest også på tribunen med hver bydels supportere representert på hver side av ringen.

- Jeg tror det kommer mange, bare for å se denne kampen som vil bli en krig uten like. Begge kommer til å grave ned i kjelleren for å kunne gå med armen hevet ut av ringen, sier Chris Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media