Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Joachim Tollefsen ofrer alt for å bli best

MMA-håpets utfordring: - Har 12 kroner på konto

Har ingen sponsor. Får kampen som skal gjøre ham kjent.

STORE FORVENTNINGER: Jack Hermansson (t.h.) hjelper ukjente Joachim Tollefsen på veien mot verdenstoppen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STORE FORVENTNINGER: Jack Hermansson (t.h.) hjelper ukjente Joachim Tollefsen på veien mot verdenstoppen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Nå får stortalentet Joachim Tollefsen (28) endelig hjelpen som er nødvendig for å nå til topps i verdens tøffeste idrett.

Og det er ingen hvem som helst som støtter ham.

- Det finnes ingen grenser for hvor langt Joachim kan nå. Han kan bli best i verden, sier superstjerna Jack Hermansson til Dagbladet om den hittil ukjente nordmannen.

- Jeg håper det er riktig, sier Joachim Tollefsen ydmykt og setter opp et stort smil.

Han har sitt andre hjem på Frontline Academy på Majorstuen i Oslo.

- Her har jeg vennene mine. Og Jack er en i kjernegruppa som har vært her for meg hele tida, siden jeg kom inn i miljøet som 18-åring. Jeg ble tidlig veldig fascinert av kampsport, men hadde ikke noe tilbud på Nesbru i Asker der jeg vokste opp. Men så ble jeg kjent med at det var et thaiboksingmiljø på Majorstuen. Der fikk jeg Mohsen Bahari som trener. Det kunne ikke blitt bedre. Sammen med Jack, Kenneth Bergh og Håkon Foss ble det en perfekt tilværelse for meg. Jeg har også trent med Simeon Thoresen, forteller Tollefsen.

Samtlige er internasjonalt meritterte MMA-utøvere.

Bahari, Bergh og Foss er faste medhjelpere i hjørnet til Jack Hermansson når han går toppkampene i UFC rundt i verden.

OFFISIELL POSTER: Her er posteren som vises for første gang i denne artikkelen.
OFFISIELL POSTER: Her er posteren som vises for første gang i denne artikkelen. Vis mer

Skadeforfulgt

Men det er også andre sider i tilværelsen for Joachim Tollefsen. Han har vært forfulgt av skader.

- Jeg knuste den ene knoken i et VM for amatører i den første kampen. Jeg gikk fire kamper etter det i mesterskapet med knust knoke. Så pådro jeg meg prolaps i ryggen. Den samme menisken røyk to ganger og måtte opereres. Men nå er jeg endelig skadefri, forteller Tollefsen.

Han har vært ensom i markedet. Uten sponsor og manager.

Det blir det trange kår av.

- Jeg arbeider bare i helgene for å kunne bli best mulig i idretten min, forteller Tollefsen til Dagbladet.

Han arbeider som miljøterapeut i helgene.

12 kroner på konto

Hverdagen er tøff.

RUNDDANS: Her får Jack Hermansson en skikkelig runddans av Joachim Tollefsen til ære for fotografen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RUNDDANS: Her får Jack Hermansson en skikkelig runddans av Joachim Tollefsen til ære for fotografen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Når jeg har betalt regningene mine på lønningsdagen og fylt opp kjøleskapet, så er det vel rundt 12 kroner igjen på kontoen. Heldigvis liker jeg å lage mat hjemme, smiler han.

Men nå kan det snu for den sympatiske og ydmyke MMA-utøveren.

- Det er svært viktig å ha støttespillere som kan hjelpe, sier Jack Hermansson oppriktig. Han har selv nådd toppen i verdens tøffeste idrett.

Manager

Hermansson har sin viktige støttespiller i David Garcia. Manageren skal nå hjelpe Joachim Tollefsen til å nå sine høye mål.

- Jeg har bistått Joachim med å få en kamp mot den svenske hypede utøveren Adam Westlund. Det skjer i Gävle i Sverige 4. april. Dette er megastort i skandinavisk målestokk, sier Garcia til Dagbladet.

Tollefsen har såpass høye kvaliteter at den ubeseirede stjerna Mark O. Madsen aller helst ønsker seg og tilkaller nordmannen til sparring før dansken skal gå kamp.

Han sier at kampen mot Westlund kommer til å bli veldig tøff. Men han har god tro på at han kommer til å gå seirende ut av buret 4. april.

- Westlund er absolutt veldig god. Men jeg tror jeg blir en for stor utfordring for ham. Jeg har tro på at jeg er bedre på alt, både stående og langs bakken, sier Joachim Tollefsen.

Vond sirkel

Kampsportutøveren sier han er glad for at han er på vei ut av en vond sirkel.

- Jeg har de beste åra foran meg som MMA-utøver. Og det er godt å vite at det kan snu nå. MMA er big business. Og får man ikke publisitet, så er man heller ikke interessant i markedet, sier Tollefsen.

Kampen skal få den norske utøveren ut av skyggen.

Og i hjørnet hans 4. april står Jack Hermansson.

Joachim Tollefsen har støttespillerne som skal bringe ham til topps.

- Målet mitt er å nå UFC innen det er gått to år, sier den hittil ukjente norske MMA-utøveren.