MMA-Jack: - Lite kan bli større enn dette

Jack Hermansson er valgt til den store attraksjonen.

ØNSKEMOTSTANDER: Nå som Jack Hermansson er rangert som nummer fem i verden sikter han seg inn på motstanderne som kan gi han det han ønsker mest av alt. Beltet. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Dagbladet TV Vis mer

- Det blir ikke mye større enn dette i min sport, smiler Jack Hermansson (31) bredt.

MMA-utøveren fra Norge skal mest sannsynlig gå såkalt «Main Event», selve hovedkampen i det første UFC-stevnet som skal arrangeres i København.

- Det er stas om jeg blir main event to ganger etter hverandre, sier Hermansson til Dagbladet.

Motstanderen 28. september er enda ikke klar. Men det som er klart, er at UFC viser hvilken stor tro de har på den svensk/norske fighteren.

- Det er en ære og veldig moro om UFC mener jeg skal være hovedpersonen til å fylle en hall med 15-20 000 tilskuere, samt skape interesse for en million TV-seere, sier Hermansson.

Bare tittelkamp er større

Han sier at det bare er en tittelkamp som overgår det som skal skje i den danske hovedstaden.

HELT KONGE: Jack Hermansson (t.v.) vant på en overbevisende måte over brasilianeren Ronaldo Souza 27. april. Foto: AFP / NTB Scanpix
HELT KONGE: Jack Hermansson (t.v.) vant på en overbevisende måte over brasilianeren Ronaldo Souza 27. april. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Onsdag startet det første begrensede billettsalget. Det viste seg at interessen er stor for stevnet, og billettene ble revet bort. Fredag starter selve hovedsalget til det første stevnet i Danmark. Med en norsk/svensk utøver som hovedtrekkplasteret.

Mer skandinavisk blir det vel ikke.

Topp motstander

Jack Hermansson er ganske sikker på at det blir en av verdens beste han skal møte i Royal Arena ved Kastrup 28. september.

- Jeg tror det blir topp sju, i hvertfall, sier han.

Vinner Jack Hermansson den kampen, kan det neste være en kamp om den gjeve UFC-tittelen i mellomvekt.

- Det kan være. Men det ligger alltid mye strategi bak. UFC ønsker ikke at divisjonen skal flate ut i interesse. De har alltid en plan. UFC er ikke kjent for å gi garantier. Og det er alltid et visst spenningsmoment hva de bestemmer seg for. Men da jeg møtte «Jacare» (Ronaldo Souza) i den siste kampen min, så hadde han nettopp fått den garantien. At om han slo meg, så skulle han få en kamp om tittelen. Men så slo jo jeg ham, smiler Jack Hermansson.