Jack Hermansson mot verdenstoppen i MMA

MMA-Jack får kamp mot verdenstopp. - En sensasjon for en norsk utøver

Møter farlig knockoutbokser.

TOPPKAMP: Jack Hermansson skal møte en av verdens høyest rangerte MMA-utøvere 30. mars. Det er det største som har hendt en norsk utøver. Foto: AFP / NTB / Scanpix
TOPPKAMP: Jack Hermansson skal møte en av verdens høyest rangerte MMA-utøvere 30. mars. Det er det største som har hendt en norsk utøver. Foto: AFP / NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MMA-utøver Jack Hermannson (30) tar et stort byks mot verdenstoppen.

Han har signert kamp mot en ranket motstander i UFC. Det betyr at om han vinner over amerikaneren David Branch (37) som er rangert på 11. plass over verdens beste MMA-utøvere i mellomvekt, nærmer han seg en kamp om verdensmestertittelen.

Kampen skal gå i Philadelphia 30. mars. Det blir uten sidestykke den største kampen for en norsk MMA-utøver i UFC, verdens desiderte toppliga.

- Det skjer ting nå. Vinner jeg, er jeg innenfor. Mest sannsynlig får jeg overta 11. plassen til Branch på rankinglista. Et par kamper til etter det, så kan det bli aktuelt med en tittelkamp, sier Jack Hermansson med et stort smil.

- Større enn skiidretten

- Dette er mye større enn de fleste nordmenn kan forestille seg. En sensasjon egentlig. MMA er den sporten som vokser raskest i verden. Skiidretten er stor her i Norge, men en nisjeidrett internasjonalt i forhold til den størrelsen og utbredelsen MMA har. Og den fortsetter å vokse, sier MMA-utøver og ekspert Mohsen Bahari til Dagbladet.

Tusenvis

I vektklassen til Jack Hermansson er det rundt 300 utøvere, bare i verdens toppliga UFC. Og flere tusen utøvere til sammen i de lavere ligaene, i mellomvekt alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer