PROMO: Jack Hermansson går sin hittil viktigste kamp 30. mars. Nå har UFC kommet til Norge, ens ærend for å lage promotering på MMA-utøveren. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

MMA-Jack med sensasjonsseier

Natt til søndag tok Jack Hermansson (30) ut mannen som er ranket som nummer elleve på UFCs rankingliste. En sensasjonsseier som fører ham inn i verdenstoppen i sin vektklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 03.30 natt til søndag gikk Jack Hermansson (30) i buret med den meritterte og slagferdige amerikaneren David Branch i Wells Fargo Center i Philadelphia.

Etter knappe 49 sekunder tok 30-åringen ut David Branch i en såkalt giljotin - et brytegrep langs bakken.

- Vanvittig prestasjon. David Branch kommer aldri i gang. Hermansson får det til å se lett ut å ta ut veteranen. Vasker matta med Branch i Philadelphia, sier kommentatoren.

<strong>VANT:</strong> Jack Hermansson vant kampen i løpet av 49 sekunder. FOTO: NTB Scanpix
VANT: Jack Hermansson vant kampen i løpet av 49 sekunder. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Sikter mot toppen

Etter å ha blitt utnevnt som vinner, forteller Hermansson hvordan det føles.

- Jeg føler meg fantastisk. Det er deilig å være her i Philadelphia, dere er det beste publikummet i verden. Takk for at dere inviterte meg.

- Det var planen min å gå inn der og gjøre en helvetes kamp. Jeg brukte all teknikken min i høyt tempo, og jeg visste at det ville være til min fordel, sier Hermansson.

Etter denne seieren er det ventet at han vil bli ranket blant verdens 15 beste fightere i sin vektklasse, men Hermansson ønsker å bli nummer én.

- I løpet av ett år skal jeg ha beltet rundt midjen, og jeg ønsker meg kampen som kan ta meg dit, sier han.

Svensk-norsk

30-åringen vokste opp i Uddevalla i Sverige, men har bodd i Norge i en årrekke siden han kom til landet for første gang som 18-åring. Her har han funnet kjærligheten, og han sier at han føler seg like mye norsk som svensk.

I hver kamp bærer han med seg et sammensydd flagg i buret.

Hermansson var ikke snauere enn at han avslørte deler av kampplanen sin overfor Dagbladet.

- Jeg vil presse ham allerede fra start. Jeg skal variere, slik at han aldri vet hva som kommer, fortalte han.

Ekspertkommentator for Viaplay Fighting, Andreas Lagaard, tror ikke det norske folk forstår hvor stort dette egentlig er.

- Jack er i ferd med å nå toppen i MMA. Verdens mest ekspanderende sport. Jeg tror faktisk han er god nok til å bli verdensmester på litt sikt, sa han til Dagbladet fredag.

Dagbladet følger kampen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer